Na CES u siječnju 2022. moći će ući samo cijepljeni

Početkom sljedeće godine Las Vegas će ponovno postati središte svijeta potrošačke elektronike, a za ulaz na prvi fizički CES nakon pauze zbog pandemije trebat će imati potvrdu o cijepljenju

Sandro Vrbanus utorak, 17. kolovoza 2021. u 17:59

Consumer Technology Association, organizator najvećeg tehnološkog showa na svijetu, CES-a, najavio je kako će se CES 2022 održati u hibridnom obliku. Dio događanja bit će tradicionalno smješten u konferencijskom centru u Las Vegasu, dok će svi koji ne budu tamo fizički prisutni ponovno moći iskusiti dio atmosfere sajma putem online prijenosa najzanimljivijih događanja.

No, danas iz CTA stiže i jedna dodatna najava. Svi posjetitelji koji će htjeti sajam u siječnju sljedeće godine ući u prostore CES-a uz ulaznicu će morati predočiti i potvrdu o cijepljenju protiv koronavirusa. "Na osnovu današnje znanosti, jasno je da nam cjepiva daju najbolju šansu da spriječimo širenje bolesti COVID-19", poručio je generalni direktor CTA Gary Shapiro. "Svi mi moramo biti dijelom nastojanja da se ova pandemija zaustavi, i to kroz poticanje cijepljenja i implementaciju odgovarajućih sigurnosnih mjera. Svoj dio odgovornosti mi ćemo preuzeti tako što ćemo za ulazak na CES 2022 tražiti potvrdu o cijepljenju", dodaje Shapiro.

Negativan test kao mogućnost

Osim potvrde o cijepljenju protiv Covida-19 moguće je da će se na ulazu alternativno priznavati i važeći negativni antigenski test, no o tome će organizatori svoju odluku objaviti naknadno. Cijeli će događaj biti u skladu sa sigurnosnim i zdravstvenim mjerama američkog Centra za kontrolu i prevenciju zaraze (CDC), a eventualne dodatne mjere zaštite bit će objavljene prije početka sajma.

CES 2022 održat će se od 5. do 8. siječnja sljedeće godine, a 3. i 4. siječnja bit će već tradicionalni dani rezervirani isključivo za medijske događaje.