CES se u 2022. vraća kao pravi sajam

Početkom sljedeće godine Las Vegas će ponovno nakratko postati središte svijeta potrošačke elektronike, jer je najavljeno kako će se CES 2022 održati u fizičkom obliku

Sandro Vrbanus petak, 30. travnja 2021. u 17:21

Consumer Electronics Show, sajam poznat pod kraticom CES, jedan je od najvećih sajmova povezanih s tehnologijom u svijetu. 2020. godine bio je i jedan od zadnjih događaja koji su se održali uživo, a posjetilo ga je preko 170 tisuća posjetitelja. Ove godine, iako je bilo najavljivano drugačije, zbog epidemiološke je situacije CES, kao i većina svjetskih sajmova i događaja, održan isključivo online, no nagodinu tome neće biti tako.

Organizator CES-a, udruga Consumer Technology Association, objavila je ovoga tjedna da će u siječnju 2022. godine ponovno biti održan "pravi" CES na kojem će se ponovno uživo moći susresti ljudi iz tehnološke industrije, startupi, izlagači, posjetitelji i svi ostali zainteresirani. Najavljeni su i datumi održavanja – CES 2022 održat će se od 5. do 8. siječnja sljedeće godine, a 3. i 4. siječnja bit će već tradicionalni dani rezervirani isključivo za medijske događaje.

1000 kompanija već rezerviralo štandove

Već sada, poručuju organizatori, svoje je sudjelovanje na sljedećem CES-u potvrdilo preko tisuću kompanija (spominju se imena kao što su Amazon, AT&T, Daimler AG, Google, Hyundai, IBM, Intel, Lenovo, LG Electronics, Panasonic, Qualcomm, Samsung i Sony), a ponovno će biti upriličena i velika izložba startup projekata u Eureka Parku.

Dio CES-a i dalje će ići iz studija
Dio CES-a i dalje će ići iz studija

Budući da je ovogodišnji digitalni događaj bio prilično uspješan, pouke iz njega ekipa iz CES-a će prenijeti i na sljedeću godinu. Tako će svi koji ne posjete Las Vegas u siječnju ponovno moći iskusiti dio atmosfere ovog sajma putem online prijenosa najzanimljivijih događanja.

Podsjetimo, nedavno je najavljeno i fizičko održavanje tehnološkog sajma IFA u Berlinu, koji je zakazan za rujan ove godine.