Najavljene nove nadogradnje za Microsoft Flight Simulator

Iako će službena prezentacija uslijediti na Gamescomu koji počinje danas, Microsoft je u novoj objavio otkrio kakve sve poslastice ove jeseni očekuju igrače Microsoft Flight Simulatora

Damir Radešić srijeda, 25. kolovoza 2021. u 12:25

Microsoft Flight Simulator je u našem izboru najboljih igara prošle godine tijesno, ali zasluženo, odnio pobjedu nad konkurencijom zbog sitnih detalja, a Microsoft se konstantno trudi raznim nadogradnjama održati ga svježim. U sklopu današnjeg gamescom 2021 Xbox Streama  su službeno uživo prezentirani svježi planovi, a isti su objavljeni i na stranicama Xbox.com.

Među najvažnijima je World Update VI, odnosno nadogradnja ovog masivnog svijeta koja je ovaj put posvećena područjima Njemačke, Austrije i Švicarske, koja su dobila nove mape visoke razlučivosti, te drastično poboljšanje izgleda nekolicine 3D gradova u Njemačkoj, Basela u Švicarskoj, te Graza i Beča u Austriji. Uz to, dodano je oko stotinjak poznatih lokacija i nekolicina aerodroma poput Klagenfurta, Stuttgarta i St. Galena. World Update VI će postati dostupan 7. rujna svim igračima bez ikakve naknade.

Developeri su najavili i novu seriju nadogradnji pod imenom Local Legend koja će se pojavljivati usporedo s novim World Updateovima, te će u istoj predstavljati poznate zrakoplove vezane uz područja koja predstavljaju. Obzirom na lokaciju World Updatea VI, izbor je ovaj put pao na Junkers JU-52, poznati njemački zrakoplov iz tridesetih godina prošlog stoljeća od milja zvanog kao Tante JU.

Zahvaljujući potpori Bernda Junkersa, unuka originalnog dizajnera Huga Junkersa, koji se zajedno sa svojom organizacijom trudi očuvati posljednje primjerke ovih zrakoplova, developeri su dobili priliku detaljno ih skenirati i pretočiti u igru, a dodatnu autentičnost osigurali su savjeti jednog od par pilota koji su njima upravljali. Local Legend I: Junkers JU-52 će postati dostupan također 7. rujna po cijeni od 14,99 dolara.

Osim "lokalnih legendi", autori surađuju i s brojnim organizacijama koje oblikuju budućnost zrakoplovstva, poput njemačke tvrtke Volocopter. Spomenuta radi na eVTOL, odnosno električnom zrakoplovu s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem, znanom kao VoloCity. Zamišljeno je da isti služi kao zračni taksi u gradovima, a istog ćemo imati priliku provozati u studenom ove godine. Kako ističu autori, VoloCity je ujedno i prvi korak prema uvođenju helikoptera koje zajednica žarko želi vidjeti u igri.

Uz sve to, obznanjeno je partnerstvo s organizacijom RARA (Reno Air Racing Association) koje će u Microsoft Flight Simulator donijeti natjecanje STIHL National Championship Air Races.

Reno Air Races je prva velika ekspanzija za MFS u kojoj će se igrači moći okušati protiv istomišljenika diljem svijeta u utrkama u kojima zrakoplovi jure 800 kilometara na sat na visinama između desetak i 80 metara, a prema najavi, možemo je očekivati tijekom jeseni