Photomyne - zanimljiva i praktična aplikacije za digitalizaciju starih fotografija

Photomyne je hvaljena i relativno popularna aplikacija koja se ponajprije specijalizira za digitalizaciju fotografija, a ne samo da je u stanju digitalizirati više fotografija u jednom potezu, nego nudi i sve što je potrebno kako bi digitalizirane fotografije bile korigirane i retuširane…

Matija Gračanin ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Photomyne 
Namjena Digitaliziranje i korekcija fotografija
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 60 USD dvije godine

Digitalizirati čitave albume fotografija definitivno nije lagan posao, no ova aplikacija čitav taj proces želi pojednostavniti. Photomyne se specijalizira upravo za to, a ono što je čini posebno zanimljivom, svakako je činjenica da omogućava digitalizaciju više fotografija odjednom.

Oslanja se na kameru ugrađenu u pametni telefon, a budući da je u stanju automatski prepoznati rubove fotografija i pri tome ih i ispravno rotirati, moguće ih je odjednom snimiti više. Photomyne će sve odraditi, manje ili više, posve automatski, a uz to što će ih izrezati i rotirati, automatski će ih i retuširati i dodatno ih osvježiti.

Uz sve to, Photomyne je u stanju obojati i crno-bijele fotografije, a nudi i neke dodatne mogućnosti zbog kojih je uživanje u tek digitaliziranim starim fotografijama podignuto na novu razinu; moguće je dodavati detalje poput lokacija, datuma i imena fotografijama baš kao i snimiti zvučni zapis i dodatno ih personalizirati.

Photomyne dobrim djelom koristi umjetnu inteligencija za bojanje fotografija i njihovo retuširanje pa to treba imati na umu, a digitalizirane albume je moguće podijeliti s drugima, kreirati foto kolaže i dijaprojekcije. Besplatna inačica je prilično limitirana i zapravo služi kako bi se uvjerilo što Photomyne može, a da bi se iz aplikacije izvukao maksimum, valja je platiti 60 dolara za dvije godine neograničenog korištenja.