Otključavanje iPhonea 13 putem Apple Watcha trenutno ne radi

Značajka za otključavanje putem Apple Watcha trebala bi raditi na iPhoneu X i novijim modelima, no čini se da su problemi stigli s novom serijom pametnih telefona

Matej Markovinović utorak, 28. rujna 2021. u 06:00

Maske su zahvaljujući pandemiji postale obavezan odjevni dodatak, zbog kojeg je otključavanje iPhonea putem Face ID-a postalo problematično, pa je Apple još u veljači s iOS-om 14,5 predstavio mogućnost otključavanja tvrtkinih pametnih telefona putem Apple Watcha.

Novu su značajku pozdravili brojni korisnici kojima je ona uistinu olakšala otključavanje uređaja prilikom nošenja maske, no sudeći po brojnim objavama na Redditu, čini se da ona trenutno ne funkcionira na novim iPhone 13 modelima.

„Imam Apple Watch SE i upravo mi je stigao iPhone 13 Pro, oba su uređaja ažurirana na najnoviji iOS. Kad god pokušavam omogućiti otključavanje pomoću Apple Watcha na telefonu, dobivam grešku 'Unable to communicate with Apple Watch'“, napisao je jedan korisnik Reddita, a ubrzo su se oglasili i ostali s istim problemom.

„Pokušao sam resetirati lozinke i sve mrežne postavke, resetirati Apple Watch, promijeniti ostale postavke. Apsolutno ništa ne radi“, „Sve je radilo normalno s mojim iPhoneom X“, „Da sam bar prije pročitao ovu objavu, cijeli sam dan proveo pokušavajući riješiti problem“, samo su neki od komentara.

Nakon brojnih prijava, oglasio i Apple na svojoj službenoj stranici te su najavili da će riješiti problem sljedećim softverskim ažuriranjem.

„Apple je identificirao problem u kojem otključavanje pomoću Apple Watcha ne radi na iPhone 13 uređajima. Ovaj će problem biti riješen nadolazećim softverskim ažuriranjem“, rekli su iz Applea napominjući korisnicima da do popravka mogu otključavati svoje iPhone 13 modele koristeći zaporku.