nugs.net - najpopularnije odredište za gledanje glazbenih koncerata

Za razliku od klasičnih glazbenih streaming servisa, ovaj se pretežito usredotočuje na omogućavanje slušanja i gledanja velikog broja koncerata zajedno s više od stotinjak videozapisa s glazbom uživo ekskluzivne za ovu platformu i gotovo četvrt milijuna snimki glazbe uživo…

Matija Gračanin utorak, 19. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv nugs.net 
Namjena Streaming platforma za glazbu uživo
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 13 USD mjesečno (Premium Streaming ) / 25 USD mjesečno (HiFi Streaming)

Nugs.net je nešto manje poznat glazbeni servis i to pogotovo među domaćim korisnicima, a koji će se ponajprije dopasti svima onima koji vole glazbu uživo.  Servis je dostupan na području RH, ali ključno je ograničenje to što nije moguće slušati čitav katalog glazbe (premda ga je moguće pretraživati i pregledavati).

Ova platforma nudi više od 15.000 koncerata, zatim nešto više od četvrt milijuna pjesama uživo te ukupno tridesetak tisuća glazbe uživo, a katalog neprestano raste. U katalogu se doista mogu pronaći brojne glazbene skupine, a među poznatijima su svakako Metallica, Pearl Jam, The Rolling Stones, Bruce Springsteen i brojni drugi. Dobro je i to što omogućava pristup arhivskim koncertima i onima koji su održani tek nedavno.

Kvaliteta videozapisa i tona je odlična, a jedna od specifičnosti je i to što nudi podršku za MQA te Sonyjev 360 Reality Audio pa je moguće optimizirati reprodukciju zvuka uz podržane slušalice. Naravno, aplikacija nudi i druge tipične mogućnosti kao što je podrška za Chromecast, dodavanje omiljenih glazbenika u favorite, stvaranje vlastite biblioteke i drugo što podiže ukupan dojam aplikacije.

Ipak, najveće je ograničenje činjenica da domaćim korisnicima glazbeni katalog jednostavno nije dostupan u cijelosti, a kako bi se ovaj servis mogao koristiti, potrebno je plaćati ne baš jeftinu pretplatu od 13 dolara mjesečno za paket Premium Streaming te definitivno nemalih 25 dolara mjesečno za paket HiFi Streaming. Srećom, može ga se besplatno isprobati 30 dana, a spomenuta se ograničenja uz malo truda mogu zaobići.