Unatoč Sonyjevim prijetnjama, Dbrand napravio nove ploče za PlayStation 5

'Možda ćemo do kraja godine biti u strogo zaštićenom zatvoru, ali barem će vaš PlayStation 5 imati neosporno originalan dizajn', ističu iz Dbranda

Matej Markovinović utorak, 19. listopada 2021. u 18:27

Vijest da je Sony zaprijetio Dbrandu tužbom ako ne povuče iz prodaje svoje crne ploče za kućište PlayStationa 5, podigla je veliku prašinu, no poznati proizvođač zaštitne opreme za telefone nije odustao te je odlučio predstaviti potpuno nove ploče – Darkplate 2,0.

Naime, prvim pogledom na Darkplate 2,0, odmah se zamijeti razlika u dizajnu u usporedbi s prijašnjim modelom. Nove su ploče sada tako više zaobljenije, imaju otvor za ventilaciju na mjestu gdje je ventilator hlađenja igraće konzole, a dolaze i u sivoj, bijeloj te crnoj boji.

Foto: Dbrand
Foto: Dbrand

„Zamislite ovo: vi ste tvrtka od 15.000.000.000.000 japanskih jena, koja je potrošila malo bogatstvo na dizajniranje svoje nove igraće konzole. Privatna korporacija koju vode roboti čini je crnom. Svijet se raduje. Vi ste živčani. Svoje frustracije iskazujete odvjetničkom timu. Bacaju se na posao. Sada, pod prijetnjom parnice, ti roboti moraju redizajnirati svoje Darkplateove, istovremeno financirajući i pravnu obranu“, podrugljivo piše na Dbrandovoj stranici uz natpise „Šah-mat, odvjetnici“.

Foto: Dbrand
Foto: Dbrand

Kako prenosi The Verge, iz Dbranda navode da će ih Sony vjerojatno i za ovo tužiti, no kažu da je razlika ovaj put u tome što su stvorili originalni dizajn za kojeg nemaju osnova tvrditi da krši neka pravila.

„Ako žele pokušati tužiti, onda im je bolje da su spremni platiti naše pravne troškove“, zaključuju iz Dbranda. Nove će se ploče moći prednaručiti za 59 dolara te će biti za 10 dolara skuplje kada izađu u slobodnu prodaju.

Foto: Dbrand
Foto: Dbrand