Sony 'pritisnuo' Dbrand i natjerao ih da povuku iz prodaje svoje ploče za PS5

Japanska tvrtka poručila je Dbrandu da uklone prilagođene ploče za PlayStation 5 iz prodaje ili će ih u suprotnom biti prisiljeni tužiti

Matej Markovinović ponedjeljak, 18. listopada 2021. u 12:00

Poznati proizvođač zaštitne opreme za pametne telefone, Dbrand, još je u veljači započeo s prodajom crnih ploča za kućište PlayStationa 5 te je tada, znajući da su druge tvrtke sa sličnim namjerama imali problema sa Sonyjem, pozvao japansku tvrtku da ih tuži poručivši im "Go ahead, sue us".

Iako su zainteresirani kupci mjesecima mogli s lakoćom nabaviti svoj Darkplate, čini se da od subote to više nije moguće, jer je Sony poslao Dbrandu pismo u kojem zahtjeva prestanak proizvodnje i prodaje prilagođenih ploča za njihovu igraću konzolu, prenosi The Verge.

Naime, u pismu se navodi kako Dbrandove ploče repliciraju Sonyjev zaštićeni dizajn proizvoda, pa čak i s prilagođenim verzijama ikona, koje bi, kako se isticalo na stranici Dbranda, trebale biti „prepoznatljive, ali u potpunosti legalne“, što ipak na kraju nije slučaj.

Natpis koji je dočekivao kupce Darkplateova na Dbrandovoj stranici. Foto: Dbrand
Natpis koji je dočekivao kupce Darkplateova na Dbrandovoj stranici. Foto: Dbrand

Sony je tako zatražio Dbrand da prekine s promocijom i prodajom svih ploča koje sadrže istu ili sličnu tvrtkinu konfiguraciju proizvoda, uključujući i sve Darkplateove koji se trenutno prodaju na stranici dbrand.com.

Na Redditu se oglasio i Dbrand s opsežnom objavom u kojoj su naveli da su se „za sada“ odlučili „podrediti zahtjevima terorista“ te su poručili Sonyju da se „j*be“, a također su se pitali i kako se serija Squid Game "izvukla" s prepoznatljivim ikonama, a oni nisu. 

Foto: Dbrand
Foto: Dbrand

 

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

In-ear slušalice

MARSHALL Mode EQ

Snažan zvuk uz minimalno izobličenje, Mode EQ, daljinski, 20 Hz – 20 kHz, 100 dB, 18 ohma, mikrofon, kabel otporan na petljanje.

599 kn 79,50 € Kupi

Streaming pojacalo

ROKSAN ATESSA

BluOS , širok izbor digitalnih i analognih prikljucaka i veza, Bluetooth, AirPlay 2, kompatibilan s MQA i FLAC, 130W (4 ohma).

14.990 kn 1.989,51 € Kupi