Sony 'pritisnuo' Dbrand i natjerao ih da povuku iz prodaje svoje ploče za PS5

Japanska tvrtka poručila je Dbrandu da uklone prilagođene ploče za PlayStation 5 iz prodaje ili će ih u suprotnom biti prisiljeni tužiti

Matej Markovinović ponedjeljak, 18. listopada 2021. u 12:00

Poznati proizvođač zaštitne opreme za pametne telefone, Dbrand, još je u veljači započeo s prodajom crnih ploča za kućište PlayStationa 5 te je tada, znajući da su druge tvrtke sa sličnim namjerama imali problema sa Sonyjem, pozvao japansku tvrtku da ih tuži poručivši im "Go ahead, sue us".

Iako su zainteresirani kupci mjesecima mogli s lakoćom nabaviti svoj Darkplate, čini se da od subote to više nije moguće, jer je Sony poslao Dbrandu pismo u kojem zahtjeva prestanak proizvodnje i prodaje prilagođenih ploča za njihovu igraću konzolu, prenosi The Verge.

Naime, u pismu se navodi kako Dbrandove ploče repliciraju Sonyjev zaštićeni dizajn proizvoda, pa čak i s prilagođenim verzijama ikona, koje bi, kako se isticalo na stranici Dbranda, trebale biti „prepoznatljive, ali u potpunosti legalne“, što ipak na kraju nije slučaj.

Natpis koji je dočekivao kupce Darkplateova na Dbrandovoj stranici. Foto: Dbrand
Natpis koji je dočekivao kupce Darkplateova na Dbrandovoj stranici. Foto: Dbrand

Sony je tako zatražio Dbrand da prekine s promocijom i prodajom svih ploča koje sadrže istu ili sličnu tvrtkinu konfiguraciju proizvoda, uključujući i sve Darkplateove koji se trenutno prodaju na stranici dbrand.com.

Na Redditu se oglasio i Dbrand s opsežnom objavom u kojoj su naveli da su se „za sada“ odlučili „podrediti zahtjevima terorista“ te su poručili Sonyju da se „j*be“, a također su se pitali i kako se serija Squid Game "izvukla" s prepoznatljivim ikonama, a oni nisu. 

Foto: Dbrand
Foto: Dbrand

 

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi