Bluetooth Keyboard & Mouse - pretvara pametni telefon u Bluetooth tipkovnicu i miša za računalo

Većina aplikacija koje omogućavaju korištenje pametnog telefona kao tipkovnicu i miša obično zahtijevaju da se instalira i određena komponenta na računalo, no ova se aplikacija oslanja na Bluetooth pa je tek potrebno upariti računalo i smartfon…

Matija Gračanin petak, 29. listopada 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Bluetooth Keyboard & Mouse
Namjena Pretvara smartfon u bežičnu tipkovnicu i miša
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 15 kn (Premium)

Rješenja za daljinsko upravljanje računalima s pametnih telefona ima mnogo, a dobar ih dio omogućava da se smartfon koristi kao bežična tipkovnica i miš. Doduše, kod većine je riječ o dvokomponentnim sustavima kod kojih je potrebno jednu (poslužiteljsku) komponentu instalirati na računalo.

Bluetooth Keyboard & Mouse, baš kao što joj i sam naziv kaže, aplikacije je koja koristi Bluetooth kako bi omogućila da se pametni telefon koristi kao tipkovnica ili miš. Sve što je potrebno učiniti jest instalirati aplikaciju, upariti smartfon i računalo koje ima Bluetooth verzije 4.0 naviše i sve će biti spremno za korištenje.

Zgodno je to što je među ponuđenim tipkovnicama moguće izabrati i onu koja ima podršku za dijakritičke znakove, tu je i podrška za skrolanje prozora, odvojene tipke za lijevi i desni klik miša premda je tu i virtualna dodirna ploha koja funkcionira slično kao i touchpadovi na prijenosnim računalima i drugo.

Osnovna inačica se svodi isključivo na korištenje miša i tipkovnice, a za više mogućnosti kao što je korištenje smartfona kao pomoćnog uređaja za prezentiranje, zatim kao zračni miš (Air mouse), korištenja numeričke tipkovnice i specijaliziranog multimedijalnog daljinskog upravljača te čitav niz drugih praktičnih stvarčica, potrebno je kupiti inačicu Premium koja stoji sasvim prihvatljivih 15 kuna.