Pixel 6 ima spor senzor otiska prsta, Google objasnio zašto

Društvene mreže preplavljene su žalbama vlasnika novih Pixela, koji navode da je otključavanje pomoću senzora otiska prsta ispod zaslona, izrazito sporo i nepouzdano

Matej Markovinović utorak, 9. studenog 2021. u 06:00

Iako brojne recenzije hvale Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaje, oni koji su ih se uspjeli „dočepati“ na vrijeme, žale se da je njihov senzor otiska prsta poprilično spor i nepouzdan, pa je prava muka otključati Googleov pametni telefon „iz prve“.

„Volim svoj novi Pixel 6, ali senzor otiska prsta uništava moje korisničko iskustvo. Često dodirnem senzor šest ili sedam puta prije nego što moram unijeti svoj pin. Čekam softverski popravak, ali to je problem zbog kojeg bih se riješio uređaja“, napisao je jedan korisnik Twittera, kojem je potom Google odgovorio s objašnjenjem ovog frustrirajućeg problema.

„Senzor otiska prsta na Pixelu 6 koristi poboljšane sigurnosne algoritme. U nekim slučajevima ove dodatne zaštite mogu potrajati dulje za provjeru ili mogu zahtijevati izravniji kontakt sa senzorom“, objašnjavaju iz Googlea. Uz svoj su odgovor priložili i poveznicu na službenu stranicu za podršku, koja među ostalom sugerira korisniku da provjeri je li mu prst za otključavanje čist.

Neki korisnici smatraju da je problem u tome što se Google odlučio na nešto sporiji optički senzor otiska prsta, dok većina flagship uređaja koristi onaj ultrazvučni, koji se u praksi pokazao bržim, prenosi Engadget.

Međutim, oni koji su imali priliku koristiti pametni telefon s optičkim senzorom, poput onih u OnePlus telefonima, navode da on radi sasvim pristojno i značajno brže nego na novom Pixelu, pa se ipak smatra da je u pitanju softverska greška, koju prvenstveno mora riješiti Google.

Dok Google ne odluči ukloniti ovaj problem, čini se da će se vlasnici novih Pixela morati naviknuti na strpljenje kod otključavanja uređaja ili će trebati prijeći na staromodno upisivanje lozinke.