Citymapper - aplikacija koja pomaže pri kretanju javnim prijevozom u gradovima diljem svijeta

Citymapper je praktična i prilično hvaljena aplikacija za navigaciju u gradovima diljem svijeta koja pomaže koristiti razne oblike prijevoza, pretežito javno dostupnog, kako bi se što jednostavnije došlo od željene polazišne točke do cilja…

Matija Gračanin petak, 19. studenog 2021. u 06:52
OSNOVNI PODACI
Naziv Citymapper 
Namjena Navigacija za kretanje javnim prijevozom
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Snalaziti se u velikim gradovima diljem Europe i svijeta nije uvije lako, a pogotovo ako se želi osloniti na javno dostupan prijevoz. Srećom postoje aplikacije baš kao što je Citymapper koji se zapravo postavlja kao praktična navigacija koja pomaže izabrati najbolji i najbrži mogući put od polazišta do odredišta koristeći upravo javni prijevoz (i druge oblike prijevoza).

Aplikacija podržava čitav niz gradova u Europi i svijetu (u Hrvatskoj je podržan Zagreb), pa ne samo da će dobro doći kada se posjećuju brojni gradovi, nego i kao solidan pomoćnik pri svakodnevnom kretanju gradom koji će, da bi stvar bila još korisnija, pomoći izbjeći dnevne gužve.

Naime, sve što je potrebno jest unijeti polazišnu točku (može biti i automatski određena) te odredište, a Citymapper će u tren oka ponuditi potencijalne rute zajedno s navedenim dostupnim prijevoznim sredstvima (autobus, vlak, tramvaj, taksi prijevoz, bicikl, romobil i slično).

Pri svemu tome će na vrijeme naznačiti kada je potrebno krenuti i u kojem bi se trenutku trebalo uloviti neko od ponuđenih prijevoznih sredstava. Štoviše, moguće je naznačiti vrijeme i datum kada se želi stići na cilj, a Citymapper će na vrijeme podsjetiti kada se treba krenuti i gdje treba biti da bi se stiglo na vrijeme.

Dakako, tu je i procjena vrijeme koliko će putovanje potrajati, ali i brojne druge korisne stvarčice, kao i društvena komponenta pa je s drugima moguće podijeliti svoje rute u putovanja. Bilo kako bilo, Citymapper itekako vrijedi imati pri ruci kada se nađe u nekom od podržanih gradova, a da bi stvar bila još bolje, besplatan je.