Najprodavaniji naslovi na Steamu (15.11. - 21.11.) - Kolo vodi Battlefield 2042

Iako mu igrači nisu previše blagonakloni, Battlefield 2042 je ipak uspio okupirati prva tri mjesta ljestvice najprodavanijih na Steamu, no sumnjamo da će se ovakav scenarij ponoviti idući ponedjeljak

Damir Radešić ponedjeljak, 22. studenog 2021. u 11:22

Objavljen prije tri dana Battlefield 2042, kao uostalom i sva izdanja ovog poznatog pucačkog serijala, muče porođajne muke. Serveri se ruše, igra se ruši, bugova je nebrojeno i tako redom što je dovelo do toga da postane jedna od igara s najgorim ocjenama korisnika na Steamu sa samo 26 posto pozitivnih osvrta od njih 35 tisuća. Ipak, na toj platformi mu je prošli tjedan prodaja cvjetala, kako u predbilježbama, tako i nakon izlaska, te je zauzeo prve tri vodeće pozicije što je svakako dobar rezultat kojeg će jako teško ponoviti u bliskoj budućnosti.

Slijedi ga odlična Forza Horizon 5 kojom se i sami zabavljamo proteklih tjedana, a za vrat joj puše svježe objavljeni Ruined King: A League of Legends Story. Spomenutim nas je iznenadila ekipa Riot Gamesa i riječ je o spin-offu popularne MOBA-e League of Legends koji ovaj svijet prikazuje u obliku poteznog RPG-a.

Iako je najavljen 2019. tijekom proslave desete obljetnice spomenutog uzora, globalna pandemija je natjerala autore da odgode izlazak i nismo znali kada ga možemo očekivati sve dok nije pušten u prodaju. Sama igra je smještena u piratski grad Bilgewater i na Shadow Isle nakrcan demonskim snagama Black Mista kojima se suprotstavlja ekipa šest likova pod našom kontrolom.