Igre

Slitherine najavio Terminator: Dark Fate - Defiance, Headquarters WW II i Modern Naval Warfare

Damir Radešić srijeda, 15. prosinca 2021. u 12:06

Uz postojeće strategije Stargate: Timekeepers, Broken Arrow, Distant Worlds 2 i Starship Troopers - Terran Command, Slitherine je jučer najavio još tri nove igre koje stižu tijekom iduće godine

Izdavačka kuća Slitherine je poznata po svojoj strateškoj orijentaciji i već je ranije objavila velike planove za iduću godinu koji su dodatno pojačani jučerašnjim najavama. Naime, do jučer smo znali kako su u pripremi Stargate: Timekeepers, taktička pričom vođena strategija kojoj je kao podloga poslužio SF serijal Stargate SG-1, Broken Arrow koji nas vodi u suvremeni okršaj SAD-a i Rusije, zatim Starship Troopers - Terran Command, RTS na temu istoimenog filma iz 1997. godine, te Distant Worlds 2, nasljednik hvaljene 4X strategije. Kao da i to nije sasvim dovoljno, Slitherine je na listu nadolazećih noviteta uvrstio još tri nova naslova: Terminator: Dark Fate - Defiance, Headquarters World War II i Modern Naval Warfare.

Terminator: Dark Fate - Defiance

Kako i sam naziv kaže, riječ je o strategiji u realnom vremenu koja se temelji na svijetu Terminatora: Dark Fate u kojoj pratimo rat između ostataka ljudskog roda i Legiona, mreže inteligentnih sintetičkih mašina. Potonjima je misija u potpunosti izbrisati ljudsku vrstu, pa ćemo u solo kampanji preuzeti ulogu vođe frakcije Founders i graditi našu vojsku koju ćemo voditi kroz misije na masivnim strateškim mapama.

Osim samih mašina, prijetnju predstavljaju i ostale ljudske frakcije, no neke od njih ćemo morati pridobiti kao saveznike koji će nam pomoći u krajnjem cilju. Kako kažu autori, svaka odluka donosi i određene posljedice, te je za uspjeh presudna taktika i pažnja na sastav naše vojske kako bi mogli odgovoriti na sve teže izazove.

Uz kampanju, Terminator: Dark Fate - Defiance donosi i multiplayer u kojem nam je osim Legiona i Foundersa dostupna još jedna ljudska frakcija, Resistance, a prema stranicama na Steamu, ovu viziju mračne budućnosti ne bismo trebali predugo čekati.

Headquarters World War II

Za razliku od Defiancea, Headquarters World War II će nam dati vremena za razmišljanje obzirom da je riječ o strategiji na poteze. Smješten u ratnu Europu nakon iskrcavanja Saveznika, ovaj će nam naslov omogućiti igranje tri kampanje tijekom bitke za Normandiju. Prema službenom priopćenju, osnove je lako pohvatati, no uspjeh dolazi s iskustvom obzirom da u računicu ulazi pozicioniranje jedinica, zakloni, različite vrste terena, destruktabilno okruženje i tako redom.

Svaka kampanja dolazi s devet scenarija, te ćemo te prve bitke u Normandiji moći iskusiti s američke, britanske i njemačke strane, a nakon svake imamo prigodu nadograđivati jedinice, dodjeljivati im heroje, te im dodavati nove unikatne sposobnosti. Uz kampanju, na raspolaganju će nam biti šest mapa za skirmish bitke protiv računala koje je moguće zaigrati kooperativno, kao i multiplayer do četiri igrača u stvarnom vremenu ili putem Slitherineovog sustava CombatHQ. Kao i ranije spomenuti Terminator, Headquarters World War II bi uskoro trebao postati dostupan na Steamu na kojem već ima otvorene stranice.

Modern Naval Warfare

Ako je vjerovati autorima, Modern Naval Warfare je nova generacija simulatora pomorskog ratovanja koji nam u ruke daje zanimljivu igračku: SSN-774, američku nuklearnu podmornicu klase Virginija. Uz podršku za VR, što će svakako biti zanimljivo obzirom da je sama unutrašnjost kontrolne sobe detaljno dizajnirana, zadatak nam je pratiti kretanje protivnika, uništavati i pružati podršku konvojima, te provesti razorne napade na kopnene ciljeve. Uz popriličan broj raznih vrsta naoružanja, ova igra skrivača je smještena u Južno kinesko more i prostire se na više od milijun kvadratnih kilometara podmorja i priobalja. Dodatne detalje o Modern Naval Warfareu potražite ovdje.