Igrač ubio prijatelja zbog svađe oko loota u Diablu II

Joshua G. Spellman je upucao Andrewa Dicksona, dugogodišnjeg prijatelja iz djetinjstva, nakon žestoke svađe oko nezaštićene partije u Diablu II kojeg su zajedno igrali

Damir Radešić srijeda, 22. prosinca 2021. u 20:35

Ružne vijesti vezane uz igre stižu iz Amerike, točnije države Washington u kojoj se u petak 17. prosinca dogodilo ubojstvo. Joshua G. Spellman (36) i Andrew Dickson (34) koji su bili prijatelji 26 godina, stanuju nedaleko jedan drugog, te su kao i nerijetko do tada zajednički igrali Diablo II. U jednom trenutku dok je vjerojatno bogat plijen stajao na podu, u igru se uključio treći igrač i ukrao ga, te izašao iz igre zbog čega je Dickson poludio i počeo psovati Spellmana koji je kreirao partiju, no nije stavio lozinku.

Prepucavanje je trajalo oko pet minuta nakon čega je Spellman rekao prijatelju da se smiri ili će biti upucan, te je uzeo svoj pištolj koji je stajao pored računala i krenuo prema Dicksonovoj kući. Kako je Spellman kasnije izjavio istražiteljima, Dickson ga je upitao zašto drži pištolj pored računala, na što mu je ovaj odgovorio: "Zašto ne? Ovo je Amerika". Tijekom hoda do Dicksonove kuće Spellman je ispalio hitac u zrak, da bi ulaskom verbalno napao njegovog oca. U tom trenutku je u sobu uletio Dickson koji je stao između njih i Spellman ga je upucao u torzo. Iako je odmah prevezen u bolnicu, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život.

Zamjenik tužitelja Luka Vitasovic je tražio od suca određivanje jamčevine od dva milijuna dolara jer je kako kaže "naizgled bezazlen incident rezultirao da netko bude upucan i ubijen", no sudac je to odbio i odredio 750.000 dolara, te zakazao čitanje optužnice za ubojstvo drugog stupnja za 29. prosinac.