Untappd - društvena mreža za ljubitelje piva i one koji će to postati

Ovo je slabo alkoholno piće jedno od najpopularnijih u svijetu, pa ni ne čudi da postoji čitav niz aplikacija koje pomažu ljubiteljima piva i onima koji će to tek postati da se međusobno povezuju i otkrivaju ukusno pivo u svojoj blizini. Untappd je neupitno najpopularnija takva aplikacija…

Matija Gračanin utorak, 28. prosinca 2021. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Untappd 
Namjena Aplikacija za ljubitelje piva
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatno

Pivo se oduvijek svrstavalo među najpopularnijih slabih alkoholnih pića u svijetu, a unazad je nekoliko godina ono postalo iznimno popularno i među na domaćem terenu pojavom i popularizacijom mikropivovara te pogotovo zanatskog piva (craft beer).

Stoga uopće ne treba čuditi da se u službenim trgovinama aplikacija mogu pronaći i aplikacije kao što je Untappd. Riječ je o svojevrsnoj društvenoj mrežu koja za cilj ima povezivati ljubitelje piva te pomoći im otkriti mjesta gdje se može uživati u kvalitetnom pivu gotovo bilo gdje u svijetu.

Drugim riječima, ova aplikacije ne samo da može poslužiti kako bi se pronašlo gdje se u blizini može popiti dobro pivo, nego potiče i na stvarno i virtualno druženje među prijateljima. Putem aplikacije se može prijaviti kada se stigne na neko od mjesta gdje se proizvodi i toči dobro pivo, a onda ostaviti i recenziju te pivo ocijeniti.

Osim toga, moguće je pregledavati i ponudu piva zajedno s cijenama, a zgodno je i to što je moguće potražiti specifičnu vrstu piva i otkriti gdje se ono toči u blizini. Naravno, tu su i brojne druge mogućnosti, pa se Untappd jednostavno nameće kao ponajbolja aplikacija za ljubitelje piva i one koji će to postati.

Na mu samo valja imati da, bez obzira na to što se pivo smatra slabim alkoholnim pićem, sva alkoholna pića treba konzumirati s mjerom i oprezno.