U Los Angelesu se sudarili vlak i – zrakoplov

Na sjeveru Los Angelesa maleni privatni avion ove je nedjelje prisilno sletio na prugu. Tek što je iz njega spašen pilot, na avion je naletio vlak, a sve su iz nekoliko uglova snimili prolaznici i policajci

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 10. siječnja 2022. u 18:01

Bizarna nesreća dogodila se ove nedjelje u Los Angelesu, oko 14 sati po lokalnom vremenu. Na sjeveru ovog grada, u naselju Pacoima, maleni je privatni zrakoplov izgubio snagu i prisilno tvrdo sletio na cestu, umjesto na obližnji aerodrom Whiteman. Zaustavio se pritom, sasvim slučajno, nasred željezničke pruge.

Pilot spašen u zadnji čas

U pomoć su ozlijeđenom pilotu pohrlili vatrogasci i vrlo brzo ga izvukli iz olupine srušenog zrakoplova, da bi samo nekoliko trenutaka nakon toga naišao vlak i potpuno uništio zrakoplov koji mu se našao na putu. Sreća u nesreći je bila da vlak nije naišao ranije, pa je bilo vremena da se pilot evakuira.

Prema podacima agencije za avijaciju FAA, riječ je bila o jednomotornom zrakoplovu tipa Cessna 172. Ozlijeđeni pilot u njemu je bio sam, a prilikom prisilnog slijetanja i kasnijeg udara vlaka nitko osim pilota nije ozlijeđen. On je, pak, prevezen u bolnicu. Istragu nesreće provest će agencija zadužena za sigurnost prometa NTSB.

Ono što je privuklo pozornost javnosti na ovaj događaj su i snimke samog sudara vlaka i aviona. Kako se sve odigralo u naseljenom području, izvlačenje pilota i nalet zrakoplova snimilo je nekoliko očevidaca iz raznih uglova, a pojavila se i (upozoravamo, uznemirujuća) snimka s "body cam" kamere jednog od spasitelja.