Prvi videozapis na YouTubeu koji je prešao 10 milijardi pregleda je spot dječje pjesmice

Južnokorejska zarazna dječja pjesmica, Baby Shark, svakim je danom sve popularnija i popularnija, što dokazuje i njeno novo postignuće na YouTubeu

Matej Markovinović petak, 14. siječnja 2022. u 10:18

„Baby Shark doo doo doo doo doo doo doo“, riječi su pjesme koje gotovo svako dijete, a i roditelj može prepoznati. Popularnost Baby Sharka može se mjeriti u milijardama, a to dokazuje i činjenica da je videozapis pjesme nedavno prešao 10 milijardi pogleda na YouTubeu.

„Svjedočiti kako je Baby Shark povezao ljude diljem svijeta, bilo je uistinu značajno putovanje. Jedva čekamo predstaviti daljnje avanture Baby Sharka koje će donijeti neusporediva iskustva još većem broju obožavatelja posvuda“, rekao je izvršni direktor The Pinkfong Co., Min-seok Kim.

Spot za Baby Shark još je u studenom 2020. godine postao najgledaniji videozapis na YouTubeu. Tada je imao nešto više od 7,04 milijarde pregleda, pa su statističari prema tim podacima izračunali da su ljudi, uz dvominutno trajanje videozapisa, ukupno proveli nešto više od 30 tisuća godina slušajući ovu pjesmicu.

Ovaj „hit“ objavljen je u lipnju 2016. godine, a vrhunac popularnosti stekao je zahvaljujući viralnom plesnom izazovu. Baby Shark debitirao je na Billboard Hot 100 listi na 32. mjestu 2019. godine, a godinu dana nakon toga na Billboardovoj je globalnoj ljestvici zauzeo 38. mjesto, piše Billboard.

Valja istaknuti da Baby Shark ima i emisiju na Nickelodeonu, svoj film, a i NFT kolekciju.