Najgledaniji YouTube video svih vremena sada je – Baby Shark! Jeste li ga i vi pogledali?

Zarazna repetitivna dječja pjesmica južnokorejske kompanije Pinkfong premašila je dosadašnjeg rekordera po broju pregleda, ljetni hit Despacito, s više od 7 milijardi pregleda

Sandro Vrbanus srijeda, 4. studenog 2020. u 06:00

YouTube polako postaje dječja video platforma. Osim što najviše zarađuje kanal čiji je glavni akter dječak koji recenzira igračke, sada je na još jedno prvo mjesto zasjeo dječji sadržaj. Titulu najgledanijeg video zapisa ikada na ovom servisu od početka ovoga tjedna nosi južnokorejska zarazna dječja pjesmica Baby Shark.

Ovu su repetitivnu (i mnogima iritantnu) pjesmicu djeca i odrasli na YouTubeu preslušali više od 7,04 milijarde puta, čime je premašen dosadašnji rekorder – pjesma Despacito Luisa Fonsija, koja trenutačno ima tek nešto manje od 7,04 milijarde pregleda.

Revni su statističari izračunali da ovaj broj pregleda, uz dvominutno trajanje pjesmice, znači da su ljudi do sada ukupno proveli nešto više od 30 tisuća godina slušajući rime o obitelji morskih pasa i nezaobilazni refren "du du du du du du…."

Kompanija Pinkfong koja je snimila ovu pjesmu i postavila je na YouTube u lipnju 2016. godine do sada je od nje zaradila 5,2 milijuna dolara – samo od ovog broja pregleda. Baby Shark je u međuvremeno doživio i bezbroj prerada i remikseva, pa se tako na YouTubeu mogu, primjerice, naći verzije u kojoj se ista pjesma vrti "na repeat" 10 sati.

Baby Shark je, inače, nastao još 1970-ih godina kada su djeca nešto slično pjevala u američkim ljetnim kampovima, a za nastanak je navodno bila zaslužna i velika popularnost Spielbergovog filma Ralje.

Osim za uspavljivanje i zabavu djece, Baby Shark se zbog svoje iritantne repetitivnosti navodno koristio i u američkim zatvorima kao – metoda kažnjavanja zatvorenika. I to prilično nehumana, ako smijemo primijetiti.

Akcija

GARMIN Fenix

Sportski sat, GPS, multisport, više modela i cijena

3099 kn 3699 kn Kupi


3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS MANI Mk2

Idealni za manje prostore i korištenje u sustavu kućnog kina zahvaljujući kompresijskoj komori. 40 -20,000 Hz, 4 ohma mini, 100 W, 92 dB.

5.399 kn 5.989 kn Kupi

Digitalno phono USB pretpojačalo

NAD PP4 C- KO

Nudi vrhunske sonične rezultate, ima mogućnost odabira MM/MC ulaza. Nova verzija AlpineSoft's VinylStudio Lite ripping softvera. Moguće povezivanje s većinom amplifiera, receivera i PC-a, SNR: 76 dB (MM); 78 dB (MC).

1.499 kn 1.799 kn Kupi