E3 2022 službeno je otkazan

ESA (Entertainment Software Association) službeno je otkazala ovogodišnji E3 sajam, koji se, podsjetimo, trebao održati u online izdanju. Ipak, organizatori tvrde da će se sajam vratiti sljedeće godine

Matej Markovinović subota, 2. travnja 2022. u 06:00

E3 (Electronic Entertainment Expo), jedan od najvećih sajmova interaktivne zabave, službeno je otkazan, potvrdila je ESA svojim partnerima.

Sajam se, podsjetimo, ove godine prvobitno trebao održati uživo, no ESA je u siječnju objavila da će se ipak održati online zbog zdravstvenih rizika glede pandemije koronavirusa. Međutim, čini se da će obožavatelji videoigara i ove godine ostati bez E3 sajma.

„Svu svoju energiju i resurse posvetit ćemo pružanju revitaliziranog fizičkog i digitalnog E3 iskustva sljedećeg ljeta. Bilo da uživate u sajmu uživo ili pomoću vaših omiljenih uređaja, E3 će ponovno okupiti zajednicu, medije i industriju u potpunom novom formatu te interaktivnom iskustvu“, piše u službenom priopćenju ESA-e.

ESA, doduše, u priopćenju ne otkriva mnogo, pa tako nisu naveli službeni razlog ovogodišnjeg otkazivanja. Međutim, za IGN su rekli da su otkazali E3 2022 kako bi organizacija u potpunosti mogla „usmjeriti svoje resurse“ za sljedeću godinu.