E3 (Electronic Entertainment Expo) i ove godine samo u online izdanju

Iako se trebao održati po klasičnom modelu, ESA je jučer objavila kako će i ove godine sajam E3 biti isključivo u online obliku iz svima znanih razloga

Damir Radešić petak, 7. siječnja 2022. u 11:01

Jedan od najvećih sajmova interaktivne zabave, Electronic Entertainment Expo ili skraćeno E3, je pokrenut davne 1995. i do 2020. se redovito svake godine održavao "uživo" privlačeći tisuće developera i izdavača igara koji su na njemu često premijerno najavljivali svoje naslove. Nažalost, tada je stigao nesretni COVID-19, pa je sajam E3 2020 otkazan u potpunosti, da bi ga prošle godine mogli pratiti samo u online obliku putem Interneta.

U travnju 2021. kada je najavljen kao online događanje za tu godinu izmijenjenog naziva Electronic Entertainment Experience 2021, organizatori su također objavili kako se E3 2022 vraća u starom formatu, no prema novom priopćenju, i od toga ništa.

Vijest je prvi prenio portal VentureBeat kojem je glasnogovornik ESA-e kratko izjavo kako "zbog trenutnih zdravstvenih rizika glede COVID-19 pandemije i potencijalnog utjecaja na zdravlje izlagača i posjetitelja, E3 se neće održati u klasičnom obliku". Upitani za potvrdu online izdanja, iz ESA-e su poručili kako su uzbuđeni glede mogućnosti online događanja čime su praktički potvrdili prošlogodišnji model, dok će sve dodatne detalje objaviti uskoro. Kako znamo, danas završava CES 2022 koji se unatoč pandemiji održava uživo, no brojni drugi značajni događaji su otkazani, poput dodjele Grammyja i Sundance Film Festivala.