Huawei globalno predstavio Watch GT 3 Pro, Watch Fit 2, Watch D i pametnu narukvicu Band 7

Huawei je na svom proteklom događaju globalno predstavio brojne novitete, među kojima je i njihov najbolji pametni sat, Watch GT 3 Pro

Matej Markovinović četvrtak, 19. svibnja 2022. u 10:52

Uz Huawei Mate Xs 2 sklopivi mobitel, kineska je tvrtka na svom velikom događaju ove srijede globalno predstavila i tri pametna sata, kao i jednu pametnu narukvicu. Riječ je, naime, o modelima Watch GT 3 Pro, Watch Fit 2, Watch D i Band 7.

Huawei Watch GT 3 Pro

Huaweijev najbolji pametni sat, Watch GT 3 Pro, stiže na globalno tržište u 46-milimetarskoj inačici napravljenoj od titana te nešto manjoj, keramičkoj verziji od 43 milimetara. Obje se mogu pohvaliti 1,43-inčnim AMOLED zaslonom, kao i brojnim zdravstvenim te sportskim značajkama.

Uz već standardno mjerenje otkucaja srca, razine kisika u krvi i praćenje stresa te spavanja, Watch GT 3 Pro također može mjeriti i EKG te odrediti krutost arterija. Osim toga, može pratiti preko 100 sportova, a ljubitelje planinarenja, trkače i bicikliste zasigurno će razveseliti i dual-band GPS.

Baterija na 46-milimetarskoj inačici trebala bi izdržati dva tjedna kombiniranog korištenja, dok bi na verziji od 43 milimetara trebala trajati oko tjedan dana. Sat pogoni tvrtkin mobilni sustav Harmony OS 2, a ima mogućnost i obavljanja razgovora putem bluetootha.

Korisnici će za 43-milimetarski Watch GT3 Pro s bijelim kožnim remenom trebati izdvojiti 499 eura, dok će nadoplata za keramičku narukvicu iznositi čak 200 eura. Verzija od 46 milimetara sa silikonskim remenom koštat će 369 eura, dok će inačica s narukvicom od titana koštati 499 eura.

Huawei Watch Fit 2

Watch Fit 2 ima 1,74-inčni pravokutni AMOLED zaslon, a dolazi u verziji sa silikonskim (Active), metalnim (Classic) i kožnim remenom (Elegant). Sat, dakle, može pratiti otkucaje srca, stres, razinu kisika u krvi te čak 96 sportova.

Uz to, podržava i pozive preko bluetootha te ima ugrađeni GPS i bateriju koja bi prema navodima Huaweija trebala trajati oko 10 dana. Active inačica Watch 2 Fita bit će dostupna po cijeni od 149 eura, dok će Elegant s kožnom narukvicom koštati 249 eura.

Huawei Watch D

Watch D ima 1,64-inčni AMOLED zaslon u boji te je prvenstveno orijentiran na zdravstvene značajke. Uz već standardne mogućnosti praćenja otkucaja srca, spavanja, stresa te razine kisika u krvi, Watch D može napraviti EKG te mjeriti krvni tlak.

Ipak, uz te zdravstvene značajke, Watch D ima mogućnost praćenja i 70 sportova, a baterija mu navodno može izdržati oko tjedan dana. Korisnici ga mogu kupiti po cijeni od 449 eura.

Huawei Band 7

Band 7 Huaweijeva je najnovija pametna narukvica, koja ujedno predstavlja i najpovoljniji uređaj na ovoj listi. Za cijenu od 59 eura, korisnik dobiva narukvicu s AMOLED zaslonom od 1,47 inča, mjerenje otkucaja srca i razine kisika u krvi te praćenje preko 96 sportova.

Baterija na Bandu 7 trebala bi trajati oko tjedan dana, a valja istaknuti i 5 ATM vodootpornost, kao i činjenicu da dolazi u ružičastoj, crnoj, crvenoj i zelenoj boji.