Premijere

Huawei u Istanbulu predstavio najlakši preklopni mobitel i svoj prvi E-Ink tablet

Miro Rosandić subota, 25. lipnja 2022. u 00:42

Istanbulska premijera najlakšeg sklopivog pametnog telefona Mate Xs 2, dva noviteta iz serije nova, prvog Huawei tableta s E-tintom, novih Freebuds Pro 2 bežičnih slušalica te 16-inčnih laptopa MateBook D 16 i 16s koji redefiniraju tradicionalne laptope od 15,6 inča

Pod sloganom  "See the bigger picture" Huawei je organizirao veliki event u Istanbulu, tijekom kojeg je predstavio niz naprednih proizvoda te prezentirao strategiju razvoja za nadolazeći period.

Od premijerno prikazanih pametnih uređaja, posebno su se istaknula nova 16-inčna prijenosna računala MateBook D 16 & 16s, tablet s E-ink ekranom MatePad Paper, novi sklopivi pametni telefon Mate Xs 2, kao i pojačanja pametnih telefona iz nova serije – nova Y70 i nova Y90 te najnoviji dodatak audio obitelji uređaja, FreeBuds Pro 2.

„Huawei je predan kontinuiranim inovacijama i približavanju digitalnog svijeta svakoj osobi, obitelji i organizaciji. Stoga održavamo visoka ulaganja u istraživanje i razvoj te marketing za različite kategorije naših proizvoda. Želimo potrošačima pružiti revolucionarne inovacije i kontinuirano voditi razvoj industrije“ – rekao je Derek Yu, predsjednik Central Eastern Europe, Nordic & Canada, Huawei Consumer Business Groupa.

Huawei Mate Xs 2 - iznimno lagan preklopni mobitel

Predstavljajući Mate Xs 2, najnoviji pametni telefon u ponudi, Huawei ujedno zaokružuje svoj portfelj sklopivih pametnih telefona koji uključuje modele s unutarnjim i vanjskim zaslonom te telefone na preklop.

Mate Xs 2, kao potpuno novi i sklopivi flagship pametni telefon, ima napredno tehničko rješenjo koja omogućuje njegovo sklapanje prema van te ultra lagano i tanko kućište uz odlične operativne performanse. Kada se rasklopi, zaslon Mate Xs 2 postaje ravan i gladak, gotovo poput zrcala, što je podjednako dobro za zabavu i za posao.

Mate Xs 2 također je opremljen i drugim inovativnim značajkama, kao što je True-Chroma kamera od 50 MP koja podržava Huawei XD Optics tehnologiju. Opremljen je baterijom od 4600 mAh i 66 W Huawei SuperCharge sposobnošću za ultra-brzo punjenje.

Huawei nova Y70 i nova Y90 - snažna baterija i niska cijena

Huawei je u Istanbulu predstavio i nove pametne telefone srednjeg cjenovnog ranga – nova Y70 i nova Y90.

Huawei nova Y70 oduševit će korisnike snažnom baterijom od 6000 mAh koja zahtijeva punjenje samo dva puta tjedno, dok se nova Y90 (ima 5000 mAh) puni do 50% za samo 30 minuta zahvaljujući Huawei SuperCharge tehnologiju punjenja od 40 W.

Oba uređaja odlikuju veliki zasloni, pri čemu nova Y90 donosi 6,7" Huawei Edgeless FullView zaslon i ultra uski okvir, dok nova Y70 dolazi s 6,75" Huawei FullView zaslonom.

Huawei MateBook D 16 & 16s - redefiniraje tradicionalnih laptopa od 15,6 inča

Kako bi svima koji su se u svom radu orijentirali na prijenosna računala omogućio ugodniji i efikasniji rad, Huawei je lansirao novu liniju proizvoda sa 16-inčnim FullView zaslonom. Huawei MateBook D16 i 16s imaju zaslone od 16 inča koji nude dovoljno prostora za rad i olakšavaju upravljanje raznim zadacima istovremeno. MateBook liniju pokreće procesor Intel Core H-serije, 12. generacije s TDP-om do 40 W, dvokanalnim RAM-om te brzim SSD-om.

Huawei MatePad Paper: Huaweijev prvi E-Ink tablet

Huawei je lansirao svoj prvi tablet s e-tintom - MatePad Paper, baziran na procesoru Kirin 820E. Izvedba je takva da daje osjećaj pri pisanju kao da se radi o pisanju po papiru. Dizajniran da bude prenosiv, MatePad Paper ističe se svojom tankom siluetom i malom težinom od približno 360 g. Huawei MatePad Paper ima 10,3-inčni FullView zaslon i prvi je model E Ink zaslona koji je dobio certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display.

U paketu s MatePad Paperom dolaze zaštitne korice (povezuju se magnetom s tabletom) i olovka. Baterija omogućava deklariranih 28 dana u standby modu.

Huawei Freebuds Pro 2: po prvi puta Hi-Res Dual Sound System TWS

U kategoriji audio uređaja, Huawei je lansirao proizvod koji će zadovoljiti sve ljubitelje kristalno čiste glazbe i glasa - FreeBuds Pro 2. Ove nove slušalice ističu se izvrsnom kvalitetom zvuka postignutom zahvaljujući Dual Sound Systemu. U službenom priopćenju naglašavaju kako su opremljene s dva integrirana digitalno-analogna pretvarača (DAC) čipa i quad-magnetima dinamičkog drivera s naprednom digitalnom tehnologijom skretnice frekvencije. Opremljene su, premijernim u ovoj kategoriji, Triple MIC ANC TWS sustavom koji pruža 15% manje buke u usporedbi s prethodnim modelom, dok u određenim scenarijima postižu maksimalnu upotrebu aktivnog poništavanja buke od 47 dB. FreeBuds Pro 2 također su opremljene s tri dinamička algoritma za optimizaciju slušanja zvuka koji mogu detektirati promjene u glasnoći, razlike u strukturi ušnog kanala i promjene u statusu nošenja u stvarnom vremenu.