Poruke na WhatsAppu sada se mogu izbrisati nakon dva dana

Poruke na WhatsAppu do sada su se mogle obrisati samo jedan sat nakon slanja, pa će nova mogućnost dobro doći za sve one koji ne paze što pišu

Matej Markovinović utorak, 9. kolovoza 2022. u 11:45
📷 Foto: Christian Wiediger, Unsplash
Foto: Christian Wiediger, Unsplash

Ispeci, pa reci“, kaže stara narodna poslovica. Ipak, mnogi u internetskoj komunikaciji „ne ispeku“, pa kasnije požale. No, WhatsApp se trudi olakšati tu situaciju, pa je tako omogućio korisnicima da izbrišu svoje poruke i dva dana nakon što su ih poslali.

„Preispitujete svoju poruku? Sada ćete imati nešto više od dva dana da izbrišete poruke iz razgovora nakon što ste pritisnuli 'pošalji'“, priopćio je WhatsApp na službenom Twitter profilu. Inače, poruke su se do sada mogle brisati svega jedan sat nakon slanja.

Međutim, da bi brisanje poruka nakon dva dana uistinu radilo kako je i zamišljeno, primatelj mora imati najnoviju verziju WhatsAppa. Tu se, naime, rađa još jedan problem – pošiljatelj neće moći vidjeti je l' mu se poruka uistinu uspjela obrisati ili nije.

U svakom slučaju, riječ je o mogućnosti koju će mnogi pozdraviti, pogotovo oni koji nakon „burne večeri“ uzmu mobitel u ruke i nepromišljeno krenu slati lančane poruke svojim starim ljubavima.

Podsjetimo, za brisanje poruka na WhatsAppu potrebno je pritisnuti i dugo držati sadržaj kojeg se želite riješiti, kliknuti ikonicu kante za smeće, zatim „delete for everyone“ (izbriši za sve).