Easy Voice Recorder - popularna aplikacija za snimanje zvuka na Android telefonima

S više od 50 milijuna preuzimanja, ova se aplikacija svrstava među najpopularnije i najpoznatije Android aplikacije koje se specijaliziraju za snimanje zvuka. U prilog joj idu i relativno visoke ocjene koje zaslužuje zahvaljujući svojim prilično solidnim mogućnostima…

Matija Gračanin srijeda, 28. rujna 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Easy Voice Recorder 
Namjena Aplikacija za snimanje tona
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 8 kn mjesečno ili 399 kn jednokratno

Pametni telefoni često već imaju predinstaliranu aplikaciju za snimanje zvuka iza koje stoji proizvođač samoga smarfona (ili je moraju zasebno instalirati), no postoje i brojna druga rješenja. Jedno od najpoznatijih i iznimno popularnih aplikacija za snimanje zvuka upravo je Easy Voice Recorder.

Već je i njegova besplatna inačica sasvim pristojno opremljena mogućnostima, dok je inačica Pro opremljena i dodatnim mogućnostima (primjerice, ugrađeni alat za uređivanje zvučnoga zapisa koji se može koristiti i u besplatnoj uz gledanje reklama).

Easy Voice Recorder podržava snimanje zvuka u popularne formate (inačica Pro podržava i MP3, FLAC i AAC, a besplatna PCM, MP4 ili AMR), tu je podrška za brzo pokretanje snimanja kroz widgete zajedno s opcijom snimanja u pozadini, mogućnost postavljanja snimki kao ton zvona, te još pokoja sitnica. Doduše, inačica Pro nudi i čitav niz dodatnih stvarčica.

Tako je moguće snimati zvuk uz Bluetooth mikrofon, jednostavnija organizacija snimki, mogućnost snimanja u stereu, opcija određivanja bitratea i štošta drugo. Zapravo, premda je besplatna inačica dostatna za osnovno snimanje  zvuka (i dijeljenje snimki), pun potencijal aplikacije vidjet će se tek u izdanju Pro koje stoji 20 kn.