Combis implementirao samoposlužne mjenjačnice u Fini

ComExchange je sustav za samoposlužnu i automatiziranu razmjenu strane valute u hrvatske kune

Bug.hr petak, 23. veljače 2018. u 01:37

Combis implementirao je ComExchange sustav za samoposlužnu i automatiziranu razmjenu strane valute u hrvatske kune u dvije poslovnice Financijske agencije (Fina). Prvi ComExchange uređaj implementiran je u poslovnici Fine u Rovinju, na adresi Giordano Paliaga 2, dok je drugi pušten u rad 21. veljače na lokaciji Fine u Splitu, na adresi Trg Franje Tuđmana 4 (pristup iz Marmontove). 

Ratimir Boršić, direktor Sektora tehničke podrške u Combisu
Ratimir Boršić, direktor Sektora tehničke podrške u Combisu

"Ponosni smo na naše ComExchange rješenje jer je ne samo napredan i cjelovit sustav, nego i user-friendly uređaj na kojem je osigurana  vrlo jednostavna razmjena strane valute u kune. Ovaj uređaj se može postaviti na sve unutrašnje ili vanjski dostupne lokacije gdje postoji potreba za uvijek raspoloživom mjenjačkom uslugom, a nastao je unutar vrhunskog tima stručnjaka u Combisu koji se bavi samouslužnim rješenjima", komentirao je Ratimir Boršić, direktor Sektora tehničke podrške u Combisu.

Na ComExchange uređajima u Rovinju i Splitu moguće je razmijeniti u hrvatske kune novčanice eura, švicarskog franka, američkog dolara i britanske funte, a maksimalan iznos transakcije je protuvrijednost 2.500,00 kuna. Najzastupljenija valuta, euro, se putem ComExchange mjenjačnice otkupljuje u apoenima 10, 20, 50, 100 i 200 EUR. ComExchange uređaji mogu primiti više stranih novčanica pojedine valute odjednom što ubrzava transakciju, a isplaćuju kune u obliku novčanica ili kovanica do najmanje vrijednosti od 50 lipa.

Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine
Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine

"Vjerujem kako će brojni korisnici prepoznati vrijednost mjenjačnice koja je dostupna od 0-24 te  jednostavnost korištenja. Iz tog razloga planiramo implementirati još automatiziranih mjenjačnica na postojećim mjenjačkim mjestima, ali i postavljanje ComExchange uređaja na veći broj potpuno novih, frekventnih lokacija", ustvrdio je Dražen Čović, predsjednik Uprave Fine. 

Način rada mjenjačnica i sve komponente sustava potpuno su usklađene sa zakonskom regulativom i odlukama Hrvatske narodne banke (HNB). To podrazumijeva isključivo otkup novčanica strane valute, ali ne i njihovu prodaju.