Nastavlja se show: Musk sada pita tviteraše treba li odstupiti s čelnog mjesta Twittera

Sve važne odluke o budućnosti društvene mreže trebali bi donositi sami korisnici, i to odgovaranjem na ankete na Muskovom profilu. Prvo takvo pitanje bilo je o budućnosti samog vlasnika mreže

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 19. prosinca 2022. u 10:06

O stihijskom načinu vođenja Twittera, otkako ga je preuzeo Elon Musk, već smo više puta pisali na ovim stranicama, a prije nekoliko smo se dana u ovom tekstu i zapitali "Hoće li sve ključne odluke donositi korisnici kroz ankete na Muskovom profilu?". Vrlo brzo smo dobili odgovor na to pitanje...

Musk je, nakon što je aktivno popratio finale nogometnog SP-a i tvitao o njemu, najavio kako će se ubuduće sve bitne odluke na Twitteru razrješavati upravo – anketama. Odmah potom jedno je veliko pitanje stavio u anketu "Trebam li se povući s čelnog mjesta Twittera? Poštivat ću rezultate ove ankete".

U trenutku nastanka ovog teksta na njegovo je pitanje odgovorilo više od 14 milijuna korisnika, s trenutačnim rezultatom 57:43 u korist odgovora "Da". Na sličan način, putem glasa javnosti, Musk je na Twitter bio vratio i Trumpa, potom odblokirao brojne ranije suspendirane račune, a nedavno odblokirao i neke novinare koji su, navodno, otkrivali javnosti njegovu lokaciju u stvarnom vremenu.

Nedugo nakon ankete, Musk je tvitao "Pazite što želite, moglo bi vam se i ostvariti" – no, nije pojasnio je li to poruka upućena samome sebi, ili pak korisnicima koji odgovaraju na njegovu anketu. U raspravama s nekim korisnicima napisao je kako taj njegov posao trenutačno ne želi nitko kome je u cilju održati Twitter na životu, kao i da je riječ o velikoj osobnoj žrtvi. Treba biti spreman uložiti sve što imaš, voljeti bol i na koncu voditi kompaniju koja od svibnja juri ka bankrotu – ovaj "opis posla" ponudio je poznatom IT stručnjaku i podcasteru Lexu Fridmanu, kada se ovaj ponudio da će Twitter voditi besplatno.

Pa kad smo već kod anketa – recite nam što vi mislite.

Anketa Glasanje do 26.12.2022. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: