Samsungov nadolazeći 'ubojica flagshipa' navodno bez Snapdragon SoC-a

Najnovija 'šuškanja' navode da će nadolazeći Galaxy S23 FE imati Exynos 2200, isti SoC kojeg je imala prošlogodišnja Samsungova S22 serija mobitela u Europi

Matej Markovinović nedjelja, 2. travnja 2023. u 06:00
Samsung Galaxy S21 FE. 📷 Foto: Unsplash, Vanja Matijević
Samsung Galaxy S21 FE. Foto: Unsplash, Vanja Matijević

U veljači ove godine procurjele su informacije da Samsung osvježava FE (Fan Edition) seriju mobitela, čiji su se modeli na tržištu nekoć postavljali kao „ubojice flagshipa“ i best buy uređaji srednjeg cjenovnog ranga.

Prije dva mjeseca „šuškalo“ se da će nadolazeći S23 FE imati Snapdragon 8 Gen 2 SoC ili barem prošlogodišnji Snapdragon 8+ Gen 1, ali čini se da to neće biti slučaj. Naime, kako otkriva portal SamMobile, novi FE model bit će pogonjen Exynos 2200 SoC-om, neovisno o regiji u kojoj će se prodavati.

Radi se o SoC-u kojeg je prošle godine koristila Galaxy S22 serija u Europi, a koji je zbog svoje slabije učinkovitosti i pregrijavanja dobio mnoštvo kritika od strane korisnika. Imajući to na umu, može se pretpostaviti da oni koji su s nestrpljenjem čekali novi S23 FE, neće biti u potpunosti zadovoljni ako se ova informacija pokaže točnom.

Izvor SamMobilea navodi i da bi novi S23 FE mogao imati 50-megapikselni senzor glavne kamere, bateriju kapaciteta 4.500 mAh s podrškom za 25-vatno punjenje te 6 ili 8 GB RAM-a uz 128, odnosno 256 GB interne memorije. Prethodne informacije navodile su da će ga Samsung predstaviti na ljeto, no čini se da se to premjestilo na posljednji kvartal ove godine.