Xiaomi ima i pametnu nogometnu loptu

Xiaomi je predstavio novi gadget, pametnu nogometnu loptu Insait Joy koja u sebi sadrži čip pomoću kojeg korisnik može usavršiti svoje nogometno umijeće

Matija Pavlić utorak, 19. lipnja 2018. u 06:00

U mnoštvu različitih gadgeta koje je predstavila tvrtka Xiaomi kao što su pametne tenisice, pametni električni bicikli i drugo stiže i jedan novi gadget, pametna nogometna lopta nazvana Insait Joy.

U odnosu na klasične lopte Xiaomijeva Insait Joy lopta u svojoj unutrašnjosti ima poseban čip koji omogućuje bilježenje podataka kao što su putanja i brzina lopte. Putem dedicirane aplikacije za pametni telefon moguće je vidjeti i analizirati prikupljene podatke te onda ispraviti nedostatke u ispucavanju lopte i općenito svoje umijeće s loptom.

Ista aplikacija omogućuje i podešavanje 3 različite razine i 14 različitih programa vježbi. Lopta dolaze u dvije veličine, 4 i 5, s time da je 4 namijenjena djeci a 5 odraslima i profesionalcima. Čip se napaja putem baterije koja je također integrirana u loptu i pruža autonomiju od 40 dana, a puni se bežično putem posebnog adaptera koji stiže s loptom (proces punjenja traje oko 7 sati).

Sama lopta nije izrađena na tradicionalni način (šivanjem) već uporabom tehnologije toplotnog spajanja. Pruža veliku otpornost na deformacije nastale uslijed svakodnevne uporabe (izrađena je od PU kože) i otporna je na utjecaj vode. Lopta u prodaju stiže 10. srpnja s cijenom od oko 40 eura.