Withings predstavio hibridni sat - Steel HR Sport

Withings je predstavio novi sat – Steel HR Sport. Riječ je o hibridnom uređaju koji u jednom uređaju kombinira klasični sat s kazaljkama te moderne tehnologije poput GPS-a i skenera otkucaja srca

Stjepan Bilić srijeda, 19. rujna 2018. u 06:00

Withings je u svoju ponudu dodao još jedan sat – Steel HR Sport. Ovog je puta riječ o hibridnom satu koji u jednom uređaju kombinira više njih – analogni sat s kazaljkama te nove tehnologije koje omogućavaju praćenje različitih informacija, poput broja učinjenih koraka, prijeđene udaljenosti, potrošene kalorije, broj otkucaja srca, obavijesti o dolaznim pozivima i SMS poruka, predstojećim događajima i sl.

Za razliku od većine pametnih satova, Withings Steel HR Sport ima tek manji, OLED zaslon na kojemu se prikazuju gore navedene informacije. Sat dolazi s ugrađenim postavkama za praćenje više od 30 sportskih aktivnosti, trčanje, plivanje, bicikliranje, planinarenje i drugo.

Zahvaljujući GPS-u (Connected GPS) sat u suradnji s vašim mobitelom ujedno i bilježi rutu kojom ste se kretali i kojom brzinom kako biste kasnije mogli prikupljene podatke proučiti. Za praćenje aktivnosti na mobitelu potreban je iOS (8.0+) ili Android (6.0+) uređaj.

Sat je vodootporan do dubine 50 metara i poprilično izdržljiv. Naime, s jednim punjenjem baterije može izdržati do 25 dana ako ga koristite kao običan sat te do 5 dana ako uključite i napredne tehnologije. U slučaju da odaberete Power Reserve Mode (prikaz vremena i praćenje aktivnosti) tada može računati na dodatnih 20 dana autonomije.

Ponovno punjenje traje oko 2 sata, a do 80% napunjenosti Withings Steel HR Sport može stići i unutar sat vremena. Promjer sata je 39,5 milimetara, debljina 13 milimetara, a težina 49 grama.

Osnovna cijena sata je oko 200 eura, a moguće je naručiti i elegantniju kožnu narukvicu koja stoji dodatnih 50 eura. Detaljnije informacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača.