Tumblr aplikacija nestala s App Storea

Službena iOS aplikacija za platformu Tumblr misteriozno je nestala s App Storea tijekom ovog tjedna, nagađa se da je razlog neprikladni sadržaj na platformi koji je prekršio Appleova pravila

Matija Pavlić ponedjeljak, 19. studenog 2018. u 06:00

Svojedobno najbrže rastuća društvena mreža i microblogging platforma Tumblr ponovno je nakratko dobila pozornost nakon što je ovih dana bez objašnjenja nestala inačica Tumblr aplikacije za iOS uređaje.

Problemi s Tumblr aplikacijom započeli su početkom ovog tjedna da bi kulminirali ovih dana njezinim nestankom iz App Storea.

Sam Tumblr već je izdao službeno priopćenje u kojem se ističe kako se radi na rješavanju ovog problema te se provjera što je izazvalo nestanak aplikacije s App Storea. Pretpostavlja se da bi problem mogao biti neprikladni sadržaj koji se pojavio na platformi, a koji je kršio Appleova službena pravila.

Zbog kršenja određenih pravila i pojavljivanja neprikladnog sadržaja Apple je znao naglo izbacivati i druge aplikacije s App Storea. U većini slučajeva developeri i tvrtke koje stoje iz aplikacije radili su zajedno s Appleom kako bi riješili probleme s kršenjem pravila i izbačene aplikacije su obično u vrlo kratkom roku vraćane na App Store.