Galaxy S10+ imat će kapsulasti otvor u zaslonu

Nakon više glasina oko Galaxyja S10 došlo je vrijeme i za one o njegovom većem bratu – Galaxyju S10+ koji će navodno imati otvor u zaslonu u obliku kapsule

Stjepan Bilić utorak, 4. prosinca 2018. u 06:00

Samsung je na nedavno održanoj konferenciji za developere predstavio nove modele Infinity zaslona. No, sudeći prema najnovijim glasinama u pripremi su i dodatni zasloni, s otvorom u obliku kapsule.

Tako se barem da zaključiti iz rendera koje je objavio često vrlo pouzdan i točan leaker – @OnLeaks. Kao što vidite i sami desni gornji kut rezerviran je za dvije kamere. Kako će jedna biti obična, a druga širokokutna dimenzije im neće biti iste.

Kako si izbjegao da mu zaslon izgleda kao švicarski sir, Samsung je čini se pribjegao drugačijem rješenju nego na manjem Galaxy S10 modelu. Umjesto dva okrugla otvora, od kojih bi jedan bio manji, a drugi veći, Samsung je radije izabrao jedan veći koji kako smo već naveli podsjeća na kapsulu.

Sa stražnje strane kućišta nalazit će se tri kamere koje će biti postavljene vodoravno. Sa stražnje strane više nema skenera otiska prsta jer će isti nalazi s prednje strane. Točnije, unutar samog zaslona.

Od specifikacija za sada se spominju zaslon dijagonale 6,4 inča, baterija od 4.000 mAh i najnoviji Snapdragon i Exynos SoC-evi. Zanimljivo je što se na neslužbenim renderima i dalje nalazi 3,5-milimetarski audio port. Podsjetimo, nedavne glasine idu u smjeru odbacivanja starog audio porta.

Jeli stari audio port tu iz sentimentalnih razloga autora rendera (@OnLeaks i @91Mobiles) saznat ćemo ako ne prije onda na MWC 2019 sajmu kada bi nova generacija Galaxy S mobitela trebala biti službeno predstavljena.