Galaxy A8s bit će prvi Samsungov mobitel bez 3,5-milimetarskog porta

Čini se kako i Samsung ima namjeru umiroviti 3,5-milimetarski audio port – izvori tvrde kako će Galaxy A8s biti prvi njihov mobitel koji neće imati popularni port

Stjepan Bilić petak, 30. studenog 2018. u 16:01

Da Samsung namjerava u skorije vrijeme predstaviti mobitele s urezanim i probušenim zaslonima postalo je jasno još na njihovoj godišnjoj konferenciji za developere. Podsjetimo, tada je Samsung najavio nove vrste Infinity zaslona s otvorima u obliku slova „U“, „V“ i „O“.

No, čini se kako to neće biti i jedina novotarija koju će Samsung uvesti. Prema najnovijim glasinama polako, ali sigurno Samsung će na svojim mobitelima umiroviti i dan danas popularni 3,5-milimetarski audio port.

Prvi mobitel koji bi na tržište trebao stići bez njega navodno je Galaxy A8s. Umjesto njega za spajanje slušalica koristit će se USB-C port, ili ako baš ne možete bez svojih starih slušalica, onda preko USB-C-3,5 mm adaptera.

Leaker nadimka @MMDDJ_ na svojem je Twitter profilu objavio kako je načuo da je razlog izbacivanja mnogima omiljenog porta – Samsungova želja da Galaxy A8s bude što tanji. Ako je tankoća kućišta jedna od glavnih stavki na papiru, onda je neminovno da je starom audio portu odzvonilo.

Također, ako se glasine u ovom slučaju pokažu točnima, to je ujedno i jasan znak kako se izbacivanje starog audio porta može očekivati i kod skupljih modela iz Galaxy S i Galaxy Note linija.