Netflix plaća 100 milijuna dolara za 24 godine staru seriju

Iako su milijuni u današnje vrijeme rezervirani za njihov originalni sadržaj, u Netflixu cijene i starije vrlo popularne serije. Govorimo o američkom sitcomu Prijatelji

Sandro Vrbanus srijeda, 5. prosinca 2018. u 19:38

Ljubitelji američkog sitcoma Prijatelji, koji se diljem svijeta često reprizira od 2004. godine, kada je emitirana posljednja epizoda, svoju omiljenu seriju u posljednje vrijeme gledaju na Netflixu. Prije nekoliko se dana, pak, na tom streaming servisu pojavila informacija kako će Prijatelji ostati dostupni samo do kraja ove godine, što je odmah izazvalo paniku među fanovima – pa je Netflix posegnuo u džep malo dublje (OK, puno dublje), i dogovorio nastavak suradnje.

S producentima ove serije, kompanijom WarnerMedia, ugovorili su da će popularni F.R.I.E.N.D.S. na Netflixu ostati dostupni za gledanje još najmanje godinu dana – za "sitnicu" od 100 milijuna dolara. Dosadašnji iznos koji je plaćan za licenciranje svih sezona Prijatelja za jednu godinu iznosio je 30 milijuna dolara.

Za Prijatelje su se natjecale i druge streaming kuće, pa je stoga cijena otišla u nebo. Čak i nakon nadmetanja dogovor je postignut samo za 2019. godinu jer WarnerMedia navodno želi svoju hit-seriju uključiti u vlastitu streaming uslugu, jednom kad je pokrene.

Netflix trenutačno ima nešto manje od 200 milijuna korisnika, a mnogi od njih, očito, vole se prisjetiti devedesetih i pogledati zgode Rachel, Phoebe, Monice, Chandlera, Rossa i Joeya, koje su prvi puta na televizijama prikazane 1994. godine.