Panasonic na CES donio nove televizore, slušalice i drugu opremu

Panasonic je i ove godine došao na CES kako bi predstavio svoje najnovije proizvode od novih bežičnih slušalica, preko foto aparata i gramofona sve do 4K televizora

Dragan Petric srijeda, 9. siječnja 2019. u 18:18

Panasonic je i ove godine sudionik CES sajma. Nalazi se u ulaznom paviljonu Las Vegas Convention centra na štandu broj 12908 na kojem su izložili brojne novitete za 2019. godinu, od novih bežičnih slušalica, foto aparata, gramofona, CD i Blu-ray playera do 4K televizora. Štand je podijeljen u četiri zone – Povezana mobilnost, Inteligentni stambeni prostori, Dubinska iskustva i Tehnologije ljudskog uvida.

Panasonic je predstavio svoje najnovije Ultra HD Blu-ray playere iz linija DP-UB150 i DP-UB450. Oba modela podržavaju tehnologiju dinamičkih metapodataka HDR10+, dok serija UB450 nudi i DolbyVision. Zahvaljujući tim tehnologijama playeri vjerno reproduciraju sadržaj na vizualnoj razini kakvu su osmislili kreatori sadržaja.

Panasonic Blu-ray
Panasonic Blu-ray

Nakon najave na sajmu Photokina 2018, Panasonic na CES-u 2019 predstavlja dvije dodatne značajke fotoaparata punog kadra bez zrcala LUMIX S. Riječ je o novom načinu rada - HLG Photo koji omogućava snimanje fotografija šireg dinamičkog raspona. Druga značajka je također vezana uz način rada fotoaparata a naziv joj je – način visoke razlučivosti koji je namijenjen snimanju prirodnih pejsaža i umjetničkih predmeta uz visoku razinu detalja. Uz pomoć mehanizma stabilizacije slike (I.S.) automatski se snima osam fotografija dok se istovremeno pomiče senzor, a potom modul Venus sve fotografije spaja u jednu.

Ovih dana na Panasonicovom štandu posjetitelji sajma moći će se upoznati i s novim naglavim Bluetooth slušalicama – HF410B te slušalicama NJ310B koje su namijenjene za stavljanje u ušku. Oba modela imaju ugrađene baterije te ovisno o modelu autonomiju od 6 (NJ310B) do 24 sata (HF410B).

Panasonic je predstavio i nove slušalice iz HTX linije. I ovdje imamo dva modela, naglavni (HTX90N) te in-ear model (HTX20B) koji se odlikuju retro stilom. Naime, kako proizvođač navodi ove su slušalice po prvi put redizajnirane prole godine i to nakon punih 11 godina na tržištu.

Tehnics je iskoristio CES kako bi predstavio novi gramofon s izravnim pogonom SL-1200MK7. Novi model je zadržao tradicionalni dizajn serije, lakoću rukovanja i pouzdanost. Od novosti tu je motor bez jezgre za izravni pogon i druge tehnologije kojima je unaprijeđena kvaliteta zvuka. Našlo se vremena i za predstavljanje gramofonskog sustava s izravnim pogonom iz premium klase SL-1500C kao i za predstavljanje novog mrežnog SL-G700, super audio CD playera te bežičnih slušalica EAH-F70N i EAH-F50B.

Panasonic GZ2000
Panasonic GZ2000

Kao šlag na kraju predstavljen je i 4K OLED televizor – GZ2000. Ovaj televizor odlikuje se kako sam proizvođač kaže s posebno konstruiranim 4K OLED panelom koji je dodatno poboljšan s Panasonicovim tehnologijama. Panasonic navodi i kako jeGZ2000 prvi OLED televizor na svijetu koji istovremeno podržava standarde HDR10+, Dolby VisionHDR i HLG Photo te kako prvi u svijetu ima zvučnike usmjerene prema gore koji mogu ponuditi iskustvo Dolby Atmos zvuka.

GZ2000 podržava i spajanje s govornim pomoćnicima te se stoga može integrirati i u pametne domove. Televizor će se moći nabaviti u dijagonalama od 55 i 65 inča, po za sada nepoznatim cijenama. Detaljnije informacije o gore navedenim uređajima možete pronaći na Panasonicovim službenim internetskim stranicama.