Nissan Leaf je najprodavaniji automobil u Norveškoj i prvi električni automobil po prodaji u Europi

Nissan Leaf je postao općenito najprodavaniji automobil u Norveškoj, a i dalje je najprodavanije električno vozilo u Europi

Sandro Vrbanus srijeda, 23. siječnja 2019. u 19:06

Prodaja električnog vozila Nissan Leaf povećava se diljem Europe zahvaljujući sve većoj potražnji kupaca i njihovom interesu za kupnjom električnih vozila. Norveška se pokazala iznimnim tržištem za električne automobile, pa tako i za Leaf. Ondje je 2018. prodano više od 12.000 Nissana Leaf, a taj se uspjeh u prodaji duguje prije svega činjenici da se ta zemlja posebno usredotočila na održivost.

Zahvaljujući stalno visokoj potražnji, Nissan LEAF postao je i najprodavanije električno vozilo 2018. u Europi, gdje ih je prodano više od 40.000 komada.

U Hrvatskoj je Nissan Leaf je zauzeo 2. mjesto sa 16% udjela u segmentu električnih vozila

Nissan je nedavno potvrdio da radi na dvije nove verzije modela LEAF za Europu. Novi Nissan LEAF 3.ZERO opremljen baterijom od 40 kWh najprodavanijem električnom vozilu u Europi dodaje 8-inčni zaslon multimedijskog sustava koji omogućuje dodatne povezane usluge, kao što je navigacija od vrata do vrata. Posve nova i unaprijeđena aplikacija NissanConnect EV isto će tako biti dostupna kad novi LEAF 3.ZERO krene u prodaju u Europi.

Osim novih povezanih usluga, donosi i nove boje i mogućnosti za personalizaciju, uključujući krov u kontrastnoj boji, što omogućuje još bolju personalizaciju te čini to Nissan električno vozilo još privlačnijim potencijalnim kupcima.

Novi Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition opremljen je poboljšanom baterijom od 62 kWh te omogućuje bolje performanse i domet do 385 km jednim punjenjem. Verzija sa 62 KWh baterijom dolazi na hrvatsko tržište početkom 2020. godine.

Ken Ramirez, viši potpredsjednik Odjela za prodaju i marketing, Nissan Europa, izjavio je: "Ova najnovija najava obilježava početak vrlo optimistične 2019. za našu ponudu električnih vozila. Možemo proslaviti rekordni uspjeh u prodaji u Norveškoj, na primjer, jer on dokazuje da se Nissanov električni ekosustav u relativno kratkom roku pokazao kao najbolji izbor za održivi način života. Ponuda je bolja no ikad prije te se radujemo sve većem broju vlasnika električnih vozila u nadolazećim mjesecima".

Nadalje, Nissan Leaf i dalje je najprodavanije električno vozilo u svijetu, a od predstavljanja originalnog modela 2010. diljem svijeta prodano je 380.000 automobila.