Letgo odlazi iz Hrvatske

Mobilna aplikacija koje služi kao oglasnik vezan uz lokaciju korisnika od sljedećeg mjeseca više neće biti dostupna korisnicima iz Hrvatske

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 25. ožujka 2019. u 15:38

Oglasnik Letgo, koji je bio primarno dostupan kao mobilna aplikacija za kupnju i prodaju rabljenih stvari, automobila i svega drugoga, uskoro više neće biti dostupan u Hrvatskoj. Korisnicima koji ovih dana pokušavaju postaviti oglase na ovu platformu ili pak odu nanjezinu službenu web stranicu javlja se poruka o tome da se novi oglasi više ne prihvaćaju i da nakon ovog mjeseca Letgo više neće biti dostupan u Hrvatskoj.

Letgo se na našem tržištu pojavio u prvoj polovici 2017. godine. Promoviran je prilično zapaženom televizijskom kampanjom i online oglasima, a nudio je iOS i Android mobilne aplikacije. Posebnost ove platforme bila je u tome što je nudila pretraživanje oglasa ne samo po kategoriji i vrsti, već i po lokaciji korisnika – pa su kupci i prodavači mogli pronaći jedni druge u ovisnosti od toga gdje se nalaze i tako lakše obaviti trgovinu.

Ova mobilna aplikacija prvi puta je lansirana u siječnju 2015. godine, i to na tržištu SAD-a. Sve do sredine 2018. godine kompanija je rasla, širila se na ostatak svijeta, ali nije bilježila nikakve prihode. Postavljanje oglasa bilo je potpuno besplatno, Letgo nije uzimao naknadu ni za kupoprodaju, niti je korisnicima prikazivao reklame. Tek lani u nekim je zemljama bilo moguće platiti za isticanje svojeg oglasa iznad drugih u istoj kategoriji.

Bez obzira na to Letgo je uknjižio investicije od oko 700 milijuna dolara, a vrijednost kompanije procjenjuje se na preko milijardu dolara. U Hrvatskoj je Letgo imao preko 350 tisuća aktivnih korisnika.