Svaki šesti Amerikanac ima pametni zvučnik, imate li ga i vi?

Maleni zvučnici s virtualnim asistentima glavni su tehnološki hit prošle godine, a u SAD-u su se posebno dobro "primili", istražujemo kakva je situacija među našim čitateljima

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 15. siječnja 2018. u 16:30

Tijekom protekle blagdanske sezone Amazon je izvijestio da je njihov maleni i jeftini pametni zvučnik Echo Dot bio glavni prodajni hit. Nedugo potom iz Googlea je priopćeno kako prodaju otprilike jedan Google Home zvučnik svake sekunde. Ove zavidne prodajne rezultate sada je potvrdilo i istraživanje provedeno u SAD-u prema kojem otprilike jedan od šest stanovnika posjeduje neki od pametnih zvučnika – i prilično su zadovoljni njima.

65% ispitanika izjavilo je kako ne žele više živjeti bez pametnih zvučnika

Istraživanje je tako pokazalo da ukupno u SAD-u postoji oko 39 milijuna korisnika ovih spravica starijih od 18 godina. 11% njih ima Amazonov, a 4% Googleov pametni zvučnik s virtualnim asistentom. Najčešće ih koriste za slušanje radija, a trećina ljudi rekla je da zbog tog uređaja manje vremena provodi uz pametni telefon.

38% ispitanika planira nabaviti dodatne zvučnike za kontrolu pametnog doma

Oni koji imaju pametni zvučnik s vremenom ga koriste sve češće, a voljeli bi sličnu tehnologiju imati i u automobilu. Najčešća aktivnost koja se obavlja uz ovaj uređaj je slušanje glazbe (60%), a slijede je odgovori na razna pitanja (30%), traženje vremenske prognoze (28%) i – pričanje viceva (18%).

A sada, da vidimo kakva je situacija među našim čitateljima:

Anketa Glasanje do 22.1.2018. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: