Microsoft Surface Headphones

Među jučerašnjim novostima iz Microsoftovog Surface programa relativno nezamijećene su prošle Surface Headphones, inteligentni headset s podesivim noise cancellingom i Cortanom

Drago Galić srijeda, 3. listopada 2018. u 14:03

Iako je jučerašnje predstavljanje novih proizvoda iz Microsoftovog Surface programa naglasak formalno stavilo na crno kao „boju“ izbora, nezasluženo manje zapažen je headset Surface Phones koji svojom svijetlom bojom odskače od prevladavajućeg „crnila“ u programu, a i karakteristikama je nalik na nešto što bismo očekivali od – Applea.

Surface Headphones su prve Microsoftove inteligentne Bluetooth slušalice s mikrofonima koje dolaze i s osam stupnjeva utišavanja vanjskih zvukova (noise cancelling) i vrlo elegantnim on-ear touch kontrolama. Surface Headphones dolaze sa 40-milimetarskm driverima, baterijaje autonomije do 15 sati (pet minuta punjenja je dovoljno za sat autonomije, a ukupno trajanje punjenja posve prazne baterije je 2 sata), a preko Swift Pair tehnologije se automatski spajaju na PC s Windowsima 10 (na računalu opremljenom BT-om, naravno) i na mobitele s Androidom i iOS-om. Na žalost, podrška za starije vlastite Microsoftove mobitele s Windows Phone OS-om ne postoji, iako je, sudeći prema komentarima pod službenu Microsoftovu najavu, još i dalje dovoljno korisnika ovih mobitela koji su očekivali podršku za njih makar je proizvodnja davno službeno napuštena.

Od tehničkih specifikacija spomenimo masu od 290 grama, frekvencijski raspon od 20 Hz do 20 kHz, do 30 dB aktivnog i do 40 dB pasivnog prigušivanja vanjske buke, a dolaze sa USB-C i 3,5-milimetarskim audio konektorima.

Podržavaju Windowse 10, iOS, Android i MacOS, a sve kontrole se nalaze na samim slušalicama na lijevom i desnom uhu. Uparivanje s drugim BT uređajima je neprimjetno pa istovremeno prelaskom iz prostorije u prostoriju mogu uspostaviti vezu s TV-om, audio linijom, mobitelom, ponovo sa Surface računalom ili običnim PC-om itd.

Također donose aktivnu podršku za glasovne kontrole Cortani, pa ih se može smatrati inteligentnim slušalicama nakon što već imamo i inteligentne zvučnike.

Iako služena prodaja još nije počela, na američkim stranicama možete se predbilježiti za obavijest kada krenu na tržište, a cijena bi navodno trebala biti 350 dolara.