Sonos Voice Control novi je način upravljanja glazbom pomoću glasa

Američki će korisnici od 1. lipnja moći koristiti Sonos Voice Control, dok će ga ostala tržišta dobiti kasnije ove godine

Matej Markovinović subota, 14. svibnja 2022. u 06:00

Sonos, popularni američki proizvođač audio opreme, smatra da je jedan od najprirodnijih načina za povezivanje s glazbom upravo glas. Iz tog su razloga napravili novi i jednostavni način upravljanja glazbom s fokusom na privatnost – Sonos Voice Control.

Naime, Sonos Voice Control radi na svakom Sonos zvučniku koji ima glasovne mogućnosti, obrađujući zahtjeve u potpunosti na uređaju. Iz tvrtke tako ističu da se nijedan zvučni zapis ili prijepis ne šalje u oblak, ne pohranjuje se, niti ga itko sluša ili čita.

Sonos Voice Control razumije nijanse ljudske komunikacije i reagirat će na naredbe poput „pojačaj“, „smanji“ i slično. Da bi korisnik uključio Sonosovog „asistenta“, kojem, usput, glas daje poznati glumac Giancarlo Esposito, potrebno je samo reći „Hey Sonos“. Korisnici tako u potpunosti mogu upravljati glazbom i zvučnicima, spremati i lajkati svoje omiljene pjesme te još mnogo toga.

Sonosov novi način upravljanja glazbom dostupan je na novim proizvodima s glasovnim mogućnostima, ali i kao besplatno ažuriranje za postojeće kupce. Osim toga, pri pokretanju je kompatibilan sa servisima Sonos Radio, Apple Music, Amazon Music, Deezer i Pandora. U budućnosti se može očekivati i još veća podrška, kao i neki drugi glasovi.Ulaznice za događanja