Rimac Concept One obilježio prvu epizodu novog Grand Toura

Ovog petka na Amazon Prime Video stigla je prva epizoda nove sezone The Grand Toura, u kojoj je glavna zvijezda bio Rimčev superautomobil

Sandro Vrbanus petak, 8. prosinca 2017. u 21:14

Još otkako su ljetos mediji saznali da su se Clarkson, Hammond i May dohvatili prvog hrvatskog superautomobila, javnost, barem kod nas, željno iščekuje vidjeti što su o njemu ovi voditelji imali za reći. Još kada je nakon toga Richard Hammond sletio s ceste na kraju brdske utrke u Švicarskoj, "hype" je dosegao vrhunac – a sada je konačno i epizoda s Rimac Concept Oneom puštena na Amazon Prime Video.

U prvoj epizodi druge sezone, nazvanoj "Prošlost, sadašnjost ili budućnost", glavna se priča vrti oko tri superautomobila koji predstavljaju ova tri vremenska razdoblja. Predstavnik prošlosti je Lamborghini Aventador S, obični benzinac, sadašnjost utjelovljuje hibridna Honda NSX, dok Rimac Concept One brani boje budućnosti. Hrvatski predstavnik prvi je predstavljeni automobil ove sezone i mnogo pažnje je posvećeno upravo njemu, zamjetno više nego ostalima.

Clarkson: "Najbrža stvar koju sam ikad vidio"

Nećemo ovdje spoilati epizodu i otkrivati šale na račun električnih automobila, Hammondove nesreće ili Hrvatske (a bilo je i toga!), niti ćemo otkriti koji je od ovih automobila i zašto bio najbrži na spomenutoj brdskoj utrci. Spomenimo tek da je Rimčeva jurilica na utrci ubrzanja doslovno ponizila Lamborghinija i Hondu, što je svima koji prate ovu scenu bilo sasvim očekivano.

Gutajući Rimčevu prašinu Jeremy Clarkson u jednom je trenutku uzviknuo "nikad u životu nisam vidio nešto toliko brzo s registarskim tablicama". Hammondova reakcija, pak, na ubrzanje koje je iskusio bila je također neprocjenjiva – prvo nije mogao dovoljno brzo izgovarati brzine koje postiže, a na koncu je zaključio "ako je ovo budućnost, spreman sam!".

Da ipak nije sasvim spreman pokazao je pred kraj epizode kada je uspio slupati preko milijun dolara vrijedan automobil (ponovno uz neizbježnu zafrkanciju na svoj račun).

The Grand Tour inače nije štedio komplimente opisujući Rimčevog pulena, a čini se da ih je zasmetala tek činjenica da se automobil prilično nasilno zapalio. No, to je već inherentni problem litijskih baterija, a ne električnih automobila ili Rimca. Sasvim je, u konačnici, sigurno da je ovom epizodom električni pogon na velika vrata ušao u mainstream svijet najboljih superautomobila budućnosti, ali i današnjice.

 

As Jeremy Clarkson says - the fastest thing he has ever seen. The Grand Tour episode with the Concept_One is out. I must...

Posted by Mate Rimac on Friday, December 8, 2017