Volkswagen planira elektrificirati "Bubu"

Predsjednik uprave VW-a kaže kako ovaj koncer, u sklopu prelaska na vozila koja ne emitiraju štetne plinove, planira izraditi i e-Bubu

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 13. studenog 2017. u 14:03

Volkswagenova "Buba" jedan je od legendarnih automobila koji i danas ima svoje brojne poklonike diljem svijeta. Svi oni nisu baš bili pretjerano oduševljeni kada je njemački proizvođač 1997. godine izbacio njezinu reinkarnaciju u obliku moderne "Nove Bube", no najnovija najava vezana uz ovaj legendarni model mogla bi ih obradovati.

Predsjednik uprave VW koncerna Herbert Diess izjavio je za portal Autocar da bi legendarna Buba mogla još jednom ponovno oživjeti i to kao – električno vozilo. E-Buba bi bila izrađena na Volkswagenovoj modularnoj šasiji MEB, na kojoj će biti zasnovan i već predstavljani koncept minibusa ID Buzz. Sve ovo potezi su koji idu u smjeru elektrifikacije cijele game vozila ove kompanije, tj. prema budućnosti u kojoj njihovi automobili neće ispuštati štetne plinove u atmosferu.

stražnji pogon, kao nekada

Ono što bi spomenute ljubitelje stare Bube moglo obradovati jest činjenica da će VW razmatrati njezinu električnu inačicu kao "emocionalni koncept", tj. oslanjat će se više na tradiciju nego na moderne trendove u izradi automobila. Dođe li do izrade e-Bube, ona će, zahvaljujući MEB platformi, moći imati stražnji pogon, te prtljažnik s prednje strane, isto kao i originalni model iz 1939. godine.

Nova Buba nije prihvaćena s oduševljenjem
Nova Buba nije prihvaćena s oduševljenjem