Apple potvrdio preuzimanje Shazama

Apple je potvrdio kako će preuzeti popularnu aplikaciju za prepoznavanje pjesama Shazam, koji bi u budućnosti mogao biti integriran unutar Apple Musica

Matija Pavlić ponedjeljak, 11. prosinca 2017. u 22:00

U subotu smo pisali o tada navodnoj novoj akviziciji tvrtki iz Cupertina, popularne aplikacije za prepoznavanje pjesama Shazam. Tada je priča imala neslužbeni ton te je potjecala od neimenovanih izvora, a sada je postala i službena.

Apple je u priopćenju portalu BuzzFeed News potvrdio kako će preuzeti cijeli Shazamov tim pod svoje okrilje. U priopćenju se između ostalog ističe kako je Shazam od samog pokretanja App Storea bila jedna od najpopularnijih iOS aplikacija, neizravno se upućuje na buduću međusobnu integraciju Shazama i Appleove usluge za streamanje glazbe Apple Music te se spominju budući Appleovi projekti u kojima će Shazam imati važnu ulogu.

Inače, upravo je želja za unaprjeđenjem Apple Musica bila jedan od osnovnih razloga zašto se tvrtka iz Cupertina odlučila izdvojiti oko 400 milijuna dolara za preuzimanje Shazama (iznos i dalje nije službeno potvrđen).

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi