Autodesk se rekonstruira i otpušta 1150 radnika

Tvrtka Autodesk sprema se na proces rekonstrukcije i transformacije koji uključuje otpuštanje oko 13 posto radne snage ili 1150 radnika

Matija Pavlić nedjelja, 3. prosinca 2017. u 22:33

Autodesk, tvrtka koja stoji iza poznatog CAD programa AutoCAD, najavila je kako će proći kroz proces rekonstrukcije. Proces rekonstrukcije uključuje i otpuštanje oko 13% radne snage ili 1150 radnika.

Tvrtka koja je osnovana 1982. godine trenutačno ima oko 9000 zaposlenika, ali zasad još uvijek nije poznato iz kojih odjela tvrtke ni kada će biti otpušteno prije spomenutih 1150 radnika.

Glavni izvršni direktor tvrtke Andrew Anagnost ističe kako je zadovoljan financijskim rezultatima koje je tvrtka postigla u trećem kvartalu godine (rast prodaje od 5%) te kako otpuštanja neće biti dio procesa smanjenja troškova već tranzicije iz tvrtke koja prodaje softverske licence za desktop računala u tvrtku koja prodaje mjesečnu i godišnju pretplatu na korištenje vlastitih proizvoda i usluge s područja cloud računalstva (slično procesu kroz koji je prošla tvrtka Adobe).

Prema Anagnostu, taj proces uključuje i rebalans svih investicija, točnije smanjenje investicija u određenim područjima i povećanje investicija u drugim područjima.