GlobalLogic preuzima Hexactu, tvrtku za digitalni inženjering iz Latinske Amerike

Uvjeti transakcije nisu objavljeni. Prema sporazumu, Hexacta nastavlja poslovati sa svojim sadašnjim vodstvom i osobljem kao podružnica u potpunom vlasništvu GlobalLogica. Transakcija podliježe uobičajenim regulatornim odobrenjima i njeno zaključenje se očekuje do kraja prvog kvartala 2023. godine

Bug.hr četvrtak, 12. siječnja 2023. u 19:56

GlobalLogic Inc., tvrtka iz grupe Hitachi i lider digitalnog inženjerstva, danas je objavila akviziciju Hexacte, pan-latinoameričke tvrtke za digitalni i podatkovni inženjering.

Akvizicija je dio GlobalLogicove kontinuirane strategije širenja ponude i tima izvrsnih inženjera kako bi se zadovoljila jaka tržišna potražnja za digitalnim inženjerskim uslugama. Više od 20 godina Hexacta uspješno razvija visokokvalitetni softver, pruža informatičko savjetovanje, UI/UX dizajn te usluge inženjeringa i podatkovne analize.

Organizacije nastavljaju ulagati u razvoj novih digitalnih proizvoda, platformi i iskustava kako bi bolje angažirale korisnike, kreirale nove izvore prihoda i postale održivije.

S operacijama u pet zemalja, Hexacta jača već uspješnu prisutnost GlobalLogica u Latinskoj Americi. Njihov stalan tim konzultanata posjeduje veliku stručnost u velikim podacima i analitici, uslugama u oblaku, kompletnom razvoju i testiranju. Sve to su bitne sposobnosti potrebne za kreiranje vrhunskih digitalnih proizvoda i platformi. Njihove strateške lokacije u istoj vremenskoj zoni idealne su za klijente iz Sjeverne i Južne Amerike, jer nude geografsku blizinu i manje vremenskih zona. Hexacta u GlobalLogic dovodi 800 zaposlenika iz 10 centara diljem Argentine, Kolumbije, Perua, Sjedinjenih Država i Urugvaja. Time proširuje mogućnosti i ponudu tvrtke te pruža bolji pristup snažnom inženjerskom talentu diljem Latinske Amerike.

„Radeći na sjecištu dizajna, inženjeringa i podataka, GlobalLogic nastavlja biti preferirani partner u podršci klijentima u transformaciji i modernizaciji digitalnih proizvoda i usluga,” rekao je Nitesh Banga, predsjednik Uprave i izvršni direktor GlobalLogica. „Pripajanjem Hexacte jačamo naš portfelj usluga i mogućnosti isporuke te pružamo veliku tehničku stručnost i jedinstveni know-how. Želimo im dobrodošlicu u tim i veselimo se budućim zajedničkim uspjesima.”

„Tijekom posljednja dva desetljeća marljivo smo razvijali talente i sposobnosti u pružanju revolucionarnih usluga našim klijentima,” rekao je  Juan Navarro, osnivač i izvršni partner Hexacte. „Pridruživanjem GlobalLogicu i širem ekosustavu Hitachi Grupe, možemo te mogućnosti ponuditi daleko većem tržištu te ostvariti i širi doseg i veći opseg.”