Hakeri napali CD Projekt Red, kompanija ne namjerava platiti otkupninu

Razvojni tim iz Poljske jutros je bio žrtva cyber napada u kojem su se napadači dočepali izvornih kodova za neke njihove igre i svakakvih dokumenata koje će navodno objaviti ako im ne plate

Mateja Šop utorak, 9. veljače 2021. u 11:09

Kako je razvojnom timu iz Poljske završila prošla godina, tako im se nastavlja ova. Nakon svih problema sa Cyberpunkom 2077, povlačenjem igre iz Sonyjeve trgovine gdje ju još uvijek nije moguće kupiti, dijelom igraće zajednice koja se i dalje osjeća prevarenom i novim problemima koje su zakrpe početkom godine donijele, CD Projekt Red su sada napali hakeri. Vijest su prenijeli putem društvenih mreža:

Nepoznati hakeri zaslužni za cyber napad traže novac, a ako im se CD Projekt ne javi poručili su da će objaviti izvorni kod za Cyberpunk 2077 i verziju Witchera 3 koja nije ugledala svjetlo dana. Osim toga su u Notepad poruci napisali da će objaviti dokumente vezane uz računovodstvo, administraciju, odnose s investitorima i još par drugih stvari, pa ako im je stalo do imidža koji im je već u posljednjih nekoliko mjeseci jako narušen, kontaktirat će ih.

CD Projekt je napisao kako ne planiraju to napraviti i da im je jasno da bi nekad ti podaci mogli biti objavljeni, pa se pripremaju što bolje mogu ako do toga ikad dođe. Rekli su da još istražuju što je sve kompromitirano, ali da su zasad, koliko znaju, osobni podaci korisnika ostali netaknuti. Poljska kompanija je već obavijestila nadležne službe i surađuju s njima kako bi u cijelosti istražili ovaj napad.

Budući da u poruci stoji da kompanija ima 48 sati za kontakt, možda ćemo već u srijedu vidjeti posljedice napada. Ipak, CD Projekt Red je 2017. godine već imao takav problem, kada su hakeri rekli da su se dočepali rane verzije Cyberpunka, ali posljedica tada nije bilo.