Sony uklonio Cyberpunk 2077 iz PSN trgovine

Od danas više nije moguće kupiti najnoviju igru CD Projekt Reda putem Sonyjeve digitalne trgovine, a svi igrači koji zatraže povrat novca sada će ga dobiti

Mateja Šop petak, 18. prosinca 2020. u 13:23

CD Projekt Red imao je prilično loš tjedan, a da uvijek može gore sada im je demonstrirao Sony. Pisali smo o izuzetno lošim verzijama Cyberpunka 2077 za PlayStation 4 i Xbox One. Verzije koje su trebale normalno raditi i koje je tim iz Poljske uredno promovirao jedva rade, a sada je jasno zašto recenzenti nisu dobivali te primjerke na uvid prije izlaska.

Iako je CDPR rekao da će vraćati novac svim nezadovoljnim igračima, Sony se nije složio s njihovom izjavom, pa je dio igrača koji su pokušali to napraviti putem PSN-a dobivao odbijenice. Jutros, par sati nakon ponoći, je došlo do promjene, i Sony Interactive Entertainment je objavio ne samo da će vraćati novac igračima koji zatraže povrat, nego i to da je Cyberpunk 2077 do daljnjeg nemoguće kupiti digitalnim putem.

Osim na društvenim mrežama, pripremili su posebnu stranicu na kojoj stoji ista obavijest, uz dodatak da će za one koji zatraže povrat novca sustav najprije provjeriti jeste li kupili igru i da će nakon potvrde započeti postupak kojim ćete dobiti svoje novce. Čak i No Man's Sky, koji je bio predmetom sprdnje nakon što je izašao i koji je bio PS4 ekskluziva nije dobio ovaj tretman, a Sony očito nije mogao ignorirati broj nezadovoljnih igrača.

Xbox One verzija je u jednakom stanju, ali se Microsoft zasad nije službeno oglasio, tako da u Microsoftovoj trgovini Cyberpunk 2077 još uvijek možete kupiti. CD Projekt Red je sigurno znao da će imati problema zbog verzija na starim konzolama, kao i zbog problema s PC verzijom, ali kad ovisite o investitorima i dioničarima, i polažete im račune, još jedna odgoda nije bila opcija. Sada se moraju nositi s posljedicama i moraju pokušati popraviti igru i ostvariti potencijal koji ima. Hello Games je nakon nekoliko godina uspio to napraviti, nadamo se da će i CD Projekt Red.