LG ne uspijeva zadovoljiti Appleovu potražnju za 6,5-inčnim OLED zaslonima

Prema glasinama koje prenosi Wall Street Journal, LG ne uspijeva zadovoljiti Appleove zahtjeve što se tiče količine proizvedenih 6,5-inčnih OLED zaslona za buduću generaciju iPhone X-a

Matija Pavlić subota, 21. travnja 2018. u 12:00

Prema glasinama koje prenosi Wall Street Journal, Apple čini se ima problema s proizvodnjom 6,5-inčnih OLED zaslona za njihov iPhone X model nove generacije.

Ključ tog problema leži u planovima tvrtke iz Cupertina da njihov najskuplji ovogodišnji iPhone X s spomenutim 6,5-inčnim OLED zaslonom čini 20% svih proizvedenih iPhonea u 2018. godini.

U želji da smanji svoju ovisnost o navodno skupljim OLED zaslonima tvrtke Samsung, Apple se obratio tvrtki LG koja, kako se sada čini, neće uspjeti zadovoljiti Appleove zahtjeve što se tiče količine proizvedenih 6,5-inčnih OLED zaslona. LG navodno ne posjeduje dovoljno modernih postrojenja za njihovu proizvodnju niti trenutačno zadovoljava Appleove standarde kvalitete.

Ako ne riješi ovaj problem, Apple će se morati osloniti na tvrtku Samsung, koja će na taj način imati mogućnost pokriti gubitke nastale uslijed Appleova otkazivanja narudžbi zaslona za aktualnu generaciju iPhone X-a. Službeno predstavljanje nove generacije iPhone X-a koja ovaj put uključuje barem tri uređaja očekuje se tijekom jeseni.