Microsoft službeno dovršio akviziciju Bethesde

Akvizacijom koju je prije par dana prihvatila i Europska unija, Microsoft sada posjeduje 23 igraćih studija, dok ih Sony ima 13

Matej Markovinović srijeda, 10. ožujka 2021. u 06:00

Microsoft je službeno preuzeo tvrtku ZeniMax Media, pod kojom se nalazi Bethesda Softworks, ugovorom vrijednim 7,5 milijardi dolara.

Kako je objavljeno na Xbox Wire stranici, Microsoft je osim Bethesde dobio i id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Alpha Dog Studios, Roundhouse Studios te Tango Gameworks. Izvršni potpredsjednik Microsftovog igraćeg odjela, Phil Spencer, smatra da je kupnja ZeniMax Medie korak bliže izgradnji vodećeg first party studija.

„Uz dodatak Bethesdinih kreativnih timova, igrači bi trebali znati da će Xbox konzole, PC i Game Pass postati najbolje mjesto za iskusiti nove Bethesdine igre“, objašnjava Spencer dodajući da će neki budući naslovi biti ekskluzivni za Xbox i PC igrače. Bethesda će se u Microsoftu voditi kao zasebna tvrtka sa svojim već postojećim vodstvom, a takav je pristup Microsoft koristio i za prijašnje veće akvizacije.

U blogu na stranici Bethesde, direktor marketinga Pete Hines, otkriva da još neće doći do velikih promjena unutar studija.

„Očekujemo da će Bethesda Softworks i naši studiji nastaviti s radom kao i nekada, samo uz veću podršku i resurse nego ikad prije“, zaključuje Hines ističući činjenicu da će se sve više igara Bethesde pojaviti na Game Passu.