Neos i SV Group – sinergijom do regionalnog IT lidera

Neos, tvrtka specijalizirana za tehnološki napredna IT rješenja i SV Group, tvrtka specijalizirana za razvoj i implementaciju softvera, jačaju zajedničku poziciju na tržištu kroz snažnije korporativno udruživanje

debug.hr četvrtak, 26. svibnja 2022. u 11:59

NEOS i SV Group predstavljaju IT grupaciju s više od 130 zaposlenika, uglavnom visokoobrazovanih softverskih inženjera, uz prihod u prošloj godini na razini 114 milijuna kuna i 20 milijuna kuna EBITDA-e.

"Okrupnjivanje u hrvatskoj IT industriji je prema našim strateškim procjenama neizbježno, osobito za kompanije koje poput Neosa imaju ambiciju postati ključni igrači u široj regiji. Uvjeren sam kako će zajednički nastup Neosa i SV Groupe imati sinergijski učinak, gdje će se naša stručnost iz softverskog inženjerstva, podatkovne analitike, strojnog učenja, a osobito brzorastućeg područja infrastrukture u cloudu konsolidirati i osnažiti. U ovom trenutku razmatramo moguće opcije za akvizicije, i izvan granica Hrvatske, konkretnije u Sloveniji", rekao je Davorin Capan, član Uprave i CEO Neosa.

<strong>Davorin Capan</strong>
Davorin Capan

Sinergija Neosovog statusa kao vodećeg Oracle partnera u regiji te SV Groupe kao prvog IBM Platinum Business Partnera u Hrvatskoj te njihove sjedinjene stručnosti i kompetencije, donose stabilnost i profit klijentima iz financijskog sektora, osiguranja, telekomunikacija i javnog sektora.

"Konsolidacijom ponuda i integracijom usluga, postat ćemo važan čimbenik na regionalnom tržištu cloud usluga. Čvrsto usidreni u dvije globalne platforme, Oracle i IBM, postat ćemo nezaobilazni igrač u cloud ekosustavu te omogućiti lagano i učinkovito cloud putovanje kompanijama na regionalnom tržištu, ali i šire", zaključio je Davorin Capan.