Njemačka IoT tvrtka Aconno otvora razvojne centre u Hrvatskoj

Kao IoT Solution Provider i stručnjak za IoT, Aconno svojim klijentima nudi gotove Internet of Things proizvode, a u Hrvatskoj planiraju pronaći mlade develeopere koji će raditi na razvoju njihovih rješenja

Miro Rosandić srijeda, 4. rujna 2019. u 17:13

Direktori aconna Thomas Hollwedel (lijevo) i Miroslav Šimudvarac (desno)

Njemačka tvrtka aconno GmbH na današnjoj konferenciji za medije najavila je otvaranje podružnice u Hrvatskoj te intenzivan period zapošljavanja i razvoja poslovanja u Zagrebu i Osijeku. Kao IoT Solution Provider i stručnjak za IoT, aconno svojim klijentima nudi gotove Internet of Things proizvode, ali i druga rješenja skrojena prema mjeri klijenta. 

Tvrtka aconno razvija softverska i hardverska rješenja, prvenstveno povezive senzore te aktivno istražuje nove ultra low power tehnologije. Lista aconnovih klijenata uključuje niz međunarodnih kompanija kao što su Vodafone, Telekom, Telefonica, SAP, Bosch i Siemens, čitav niz srednjih i manjih tvrtki, startupove, makere i fakultete diljem Europe i sjeverne Amerike.

U Hrvatskoj aconno posluje zato što su ih u međunarodnoj konkurenciji outsourcing partnera domaće tvrtke najbolje zadovoljile kvalitetom svojih proizvoda i usluga. Naravno, na odluku da bi uopće kontaktirali domaće tvrtke imala je utjecaja i činjenica kako je direktor i suosnivač aconnea Miroslav Šimudvarac, rodom iz Slavonije, a i supruga mu je iz Zagreba. Baš zbog svojih hrvatskih korijena Šimudvarac je naglasio da žele pomoći u zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj

Na temelju pozitivnih iskustava aconno je prije dvije godine zaposlio manji broj stručnjaka u zagrebačku podružnicu softverskog partnera Troida, a sve kako bi s vlastitim timom provjerili učinkovitost razvoja proizvoda na daljinu.

Sljedeći korak tvrtke accono jest otvaranje nove podružnice u Hrvatskoj te ureda u Zagrebu i Osijeku za razvoj i vlastitu proizvodnju. Jedan od motiva je novim zaposlenicima ponuditi obećavajuću perspektivu u Hrvatskoj te na taj način pomoći u zaustavljanju iseljavanja mladih i obrazovanih ljudi. Kratkoročan cilj accona jest zaposliti 10 suradnika u Zagrebu i 5 u Osijeku, a dugoročan zaposliti 40 novih suradnika u razvoju i 30 u proizvodnji.

„Novim zaposlenicima nudimo privlačna primanja, rad na najnovijim tehnološkim platformama i gorućim tehnološkim temama u iznimno kreativnom okruženju, suradnju s aconnom u Njemačkoj te s lokalnim i međunarodnim partnerima. Zaposlenici podružnica u Hrvatskoj i Njemačkoj usko će surađivati. Poticat ćemo ih da rade i u drugim poslovnicama, primjerice, zaposlenici iz Düsseldorfa u Osijeku, Osječani u Zagrebu, stručnjaci iz Zagreba u Njemačkoj. Ovom praksom povećat ćemo povezanost timova, a zahvaljujući tome i najmodernijim metodama komunikacije, aconno će unatoč udaljenostima, poslovati kao jedan tim.“, izjavio je direktor aconna Miroslav Šimudvarac.

Na upit novinara kako u žestokoj borbi za mlade developere aconno misli privući kadrove, Šimudvarac je otvoreno rekao - većim plaćama nego što ih nude ostale tvrtke, a i mogućnošću usavršavanja u Njemačkoj.